10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopaci smulşi din rădăcini

Copaci smulşi din rădăcini

Acoperişul unei case din Fărcăşeşti, precum şi câteva linii de înaltă tensiune au fost afectate de furtuna de ieri. Mai mulţi brazi din oraşul Novaci au fost doborâţi de vânt.

 

 

Gorj. Vijelia de ieri-dimineaţă a doborât brazi, acoperişuri şi a afectat reţelele de alimentare cu energie electrică din câteva localităţi ale judeţului Gorj. Vântul care a suflat cu intensitate a smuls şapte brazi din Novaci. Doi copaci au căzut pe străzi şi cinci pe trotuare şi în curţile câtorva cetăţeni, afectând şi liniile electrice. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj, în zonă au fost trimise mai multe echipe de intervenţie care au eliberat şoseaua de copacii căzuţi.

În comuna Fărcăşeşti, vijelia a spulberat acoperişul unei case, lăsându-i pe locatarii imobilului aproape sub cerul liber. Din cauza vântului puternic s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a Căii Bucureşti, din municipiul Târgu Jiu, şi a satului Dobriţa, comuna Runcu, precum şi la Ursaţi, cartier din Târgu Jiu. Angajaţi ai CEZ acţionau ieri pentru repararea reţelelor de înaltă tensiune.

 

Ninsoare viscolită
la Rânca

 

Viscolul şi ninsoarea le dau, de asemenea, bătăi de cap autorităţilor din Novaci, care monitorizează de câteva zile zona montană Rânca. Vântul a început să sufle cu putere încă de sâmbătă seară, cu toate că pe zi vremea a fost frumoasă. Ieri-dimineaţă, temperaturile din termometre indicau -7 grade Celsius, frigul şi ceaţa punând stăpânire pe Rânca. „Atât la baza muntelui, în oraşul Novaci, cât şi în staţiunea Rânca, echipaje ale Poliţiei Rutiere asigură fluenţa traficului, verificând ca autovehiculele care urcă să fie echipate de iarnă. În cazul în care condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi, există posibilitatea opririi temporare a circulaţiei pe tronsonul Novaci – Rânca al DN 67C“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, inspectorul Ionuţ Daniel Tică. Judeţul Gorj a primit pentru astăzi o atenţionare de cod galben, fiind posibile intensificări ale vântului, care în zona montană ar putea atinge 100 de kilometri pe oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS