13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAeroportul Craiova se pregăteşte de oaspeţi

Aeroportul Craiova se pregăteşte de oaspeţi

În timp ce conducerea Aeroportului din Craiova continuă discuţiile cu mai multe companii aeriene, autorităţile judeţene au alocat în acest an sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

 

Venirea la Craiova a unor operatori low-cost este tot mai aproape în condiţiile în care reprezentanţii aeroportului sunt în discuţii cu cel puţin patru companii aeriene de acest tip. Potrivit unor surse autorizate din Consiliul Judeţean Dolj, în subordinea căruia se află aeroportul, chiar zilele acestea, directorul unităţii, Mircea Dumitru, se află la Dublin pentru a negocia prevederile unui contract cu unul dintre cei mai mari operatori low-cost din lume – Ryanair. Directorul Dumitru este însoţit în Irlanda de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care a pus autorităţile judeţene în contact cu reprezentanţii companiei irlandeze. Eurodeputatul a confirmat ieri faptul că în prezent se poartă negocieri cu operatorul Ryanair, însă a precizat că nu va furniza mai multe amănunte din cauza unei „norme de confidenţialitate“ impuse de compania irlandeză. „Sunt foarte interesaţi să vină la Craiova şi ar fi o foarte bună reclamă pentru că după ei ar veni mai mulţi. Este vorba de o companie care are milioane de pasageri. Ar fi interesaţi de destinaţii ca Spania, Italia şi poate Germania, dar nu vă pot spune mai multe“, a menţionat Marinescu. Aceleaşi surse din cadrul CJ Dolj au precizat faptul că săptămâna trecută reprezentanţii Ryanair au efectuat şi un audit la Aeroportul din Craiova.

Investiţii pentru modernizarea aeroportului

Autorităţile judeţene au dezvăluit până în prezent că se poartă negocieri cu operatorii low-cost Wizzair, Myair şi Blue Air şi compania medium-cost Air One din Italia, însă nu au precizat date certe de la care companiile ar putea începe operarea pe Aeroportul din Craiova. Între timp, administraţia judeţeană se pregăteşte însă de venirea noilor oaspeţi, alocând pentru acest an aproape 30 de miliarde de lei vechi pentru extinderea platformei aeroportului, pentru continuarea construcţiei terminalului pentru companii şi pentru cumpărarea unei maşini de pompieri fără de care nu se pot efectua curse directe internaţionale. Alte 4,7 miliarde de lei pentru investiţii vor fi alocate de Aeroportul din Craiova din surse proprii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII