17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăniţi în microbuz

Răniţi în microbuz

Nouă persoane au ajuns ieri-dimineaţă la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce microbuzul cu care se deplasau a fost lovit de un autobuz căruia i-a cedat direcţia pe un drum acoperit cu polei.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Nicolae Băbuică, de 60 de ani, din Craiova, conducea ieri, în jurul orei 6.30, pe rocadă, un autobuz Volvo, dinspre cartierul Lăpuş către Gara Craiova.

În zona staţiei peco Agip, şoferul autobuzului, care este al unei societăţi de transport din Craiova, a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens, lovind un microbuz Iveco de transport local, plin cu pasageri, condus din sens opus de Tiberiu Simionescu, de 48 de ani, din aceeaşi localitate. Din verificările de la faţa locului ale poliţiştilor de la Rutieră s-a stabilit că accidentul s-a produs după ce levierul direcţiei din partea dreaptă a autobuzului s-a desprins.

Pentru că drumul era acoperit cu polei la acea oră, şoferul nu a mai putut controla autovehiculul şi a intrat pe contrasens, lovind microbuzul în partea stângă faţă.

 

Nouă pasageri, transportaţi la spital

 

În urma impactului puternic dintre cele două autovehicule, nouă persoane, şoferul microbuzului şi opt pasageri, au fost transportate la spital. În autobuz nu se afla decât conducătorul auto, care nu a fost rănit. Acesta a declarat poliţiştilor că era în drum spre service, unde se ducea să repare autovehiculul.

Medicii au stabilit că Tiberiu Simionescu a suferit o fractură la gamba stângă şi un traumatism toracic. Mariana Popa, de 52 de ani, pasageră în microbuz, a suferit şi ea o fractură la ambele oase ale gambei drepte şi un traumatism cranio-cerebral minor. Cei doi răniţi grav au rămas internaţi la Clinica de Ortopedie a spitalului, femeia urmând să fie operată în cursul zilei de astăzi. Conform reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, celelalte şapte victime ale accidentului au suferit leziuni care nu au necesitat internarea. „Şapte dintre cele nouă victime ale accidentului au suferit traumatisme minore şi contuzii care nu au necesitat internarea“, a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că pe numele şoferului autobuzului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Drumurile acoperite cu polei provoacă accidente

 

Poliţiştii de la Rutieră s-au confruntat în ultimele cinci zile cu o creştere a accidentelor soldate numai cu pagube materiale. Numărul tamponărilor a crescut semnificativ luni şi ieri, când noaptea şi dimineaţa drumurile au fost acoperite de polei. Sâmbătă şi duminică, atunci când circulaţia rutieră în Craiova este mai degajată, la nivelul municipiului Craiova au fost înregistrate 112 tamponări. Luni au fost înregistrate 135 de accidente uşoare. Poliţiştii craioveni de la Rutieră spun că şoferii nu circulă prudent nici când este polei şi sunt implicaţi în accidente uşoare. „Principalele cauze ale acestor accidente sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea distanţei faţă de autovehiculul din faţă şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova. Pentru că şi ieri-dimineaţă a fost polei pe drumurile din municipiul Craiova, poliţiştii de la Rutieră se aşteptau la o zi plină la biroul de tamponări.

Accidente

Conform unei statistici a Poliţiei Române, în anul 2007 au fost înregistrate 8.200 de accidente rutiere, în urma cărora peste 2.700 de persoane şi-au pierdut viaţa, 6.779 au fost rănite grav şi 2.512 au avut leziuni uşoare. Principalele cauze care au dus la producerea accidentelor au fost indisciplina pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi viteza excesivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII