17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiu record la Loto 6/49

Premiu record la Loto 6/49

Mii de craioveni au luat cu asalt sâmbătă şi ieri agenţiile loto, sperând că vor reuşi să ghicească toate cele şase numere care le vor aduce cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române.

 

 

 

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române, de aproximativ 11 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor instituţiei, a fost pus duminică în joc. „Estimăm că valoarea premiului va fi de 11 milioane de euro, însă vom afla cu exactitate premiul pus în joc după ora 14.00“, a declarat pentru NewsIn directoarea generală a Loteriei Române, Liliana Ghervasuc.

Această sumă record s-a adunat în ultimele 20 de săptămâni, în care nimeni nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere norocoase. Ultimul câştigător la categoria întâi a dat lovitura pe 26 august 2007, când a obţinut 34,2 milioane de lei, aproximativ 10,45 milioane de euro, cel mai mare câştig de până atunci de la Loterie. Marele premiu a fost câştigat de un tânăr de 24 de ani din localitatea Călăraşi, care, deşi a devenit miliardar, şi-a păstrat slujba de contabil la Poliţia Comunitară din localitate.

 

Premiul record a scos craiovenii din casă

 

Speranţa unui câştig care să le aducă o viaţă mai bună a atras ieri, pe ultima sută de metri, mii de craioveni la agenţiile loto din Bănie. Tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi, pensionari şi studenţi, împătimiţi ai jocului sau jucători ocazionali au jucat de la variante simple, în valoare de 4,4 lei, până la scheme complexe, în valoare de câteva milioane de lei vechi. Majoritatea celor care stăteau ieri la coadă ca să joace una sau mai multe variante la Loto 6/49 au declarat că sunt conştienţi că şansele de câştig sunt destul de mici, însă speră să „împuşte“ marele premiu. „Nu pot să spun că sunt un jucător pasionat, dar azi (ieri – n.r.), când am auzit ce premiu este, am venit să pun şi eu un bilet. Şansele de câştig sunt mici, dar sper să dea norocul peste mine şi să scap de sărăcie“, a explicat I.P., din Craiova, care îşi aştepta rândul la agenţia loto de pe strada Petre Ispirescu din Craiova. Acesta a mai spus că primul lucru pe care îl va face dacă va câştiga este să-şi plătească întreţinerea, după care se va gândi în ce va investi banii.

La cozi erau prezenţi şi jucători fideli la Loto 6/49, care au explicat că pentru această extragere au pregătit scheme care le vor garanta câştigarea milioanelor de euro puse în joc.

 

Report

 

Conform unui comunicat al Loteriei Române, săptămâna precedentă au fost jucate aproape patru milioane de variante, numărul biletelor fiind 1,4 milioane. Au fost înregistate 4.673 de câştiguri, 99 la categoria a II-a, a câte 13.859,42 lei, şi 4.574 la categoria a III-a, a câte 449,96 lei. La categoria I, premiul de săptămâna trecută a fost de 3.430.207,21 lei şi, cum nu l-a câştigat nimeni, reportul pentru săptămâna trecută a fost de 35.055.958,26 lei.

 

Ungurii şi bulgarii joacă la 6/49

Premiul record pus în joc ieri de Loteria Română a atras şi cetăţeni maghiari şi bulgari care locuiesc în apropierea localităţilor de frontieră. Aceştia au trecut graniţa sâmbătă şi ieri în România, mergând la agenţiile loto din localităţile situate în apropierea frontierei pentru a juca la 6/49.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS