11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVictor Ponta lucrează pentru Şova&Partners

Victor Ponta lucrează pentru Şova&Partners

 

 

GORJ. Deputatul Victor Ponta, vicepreşedintele PSD, este partener la firma de avocatură „Şova&Partners“, care reprezintă o serie de companii de stat, printre care Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni, din judeţul Gorj. Informaţia a fost făcută publică ieri, de preşedintele PDL Gorj, Ionel Manţog, în cadrul unei conferinţe de presă. „Şova&Partners“ are contracte încheiate cu CE Rovinari şi Turceni. Potrivit reprezentanţilor CE Turceni, contractul a fost încheiat în urma unei selecţii de ofertă, la care au participat cinci-şase firme, iar „Şova“ a avut cel mai mic preţ.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Rovinari, a precizat că s-a organizat o licitaţie, în urmă cu aproximativ un an, pentru desemnarea firmei de avocatură care se va ocupa de reprezentarea în instanţă a unităţii: „A fost o preselecţie a ofertelor şi la licitaţie s-au calificat trei firme. «Şova&Partners» a avut cel mai mic preţ şi a câştigat liciţia. Reprezintă şi AVAS. Nu aveam cunoştinţă că Victor Ponta este partener la această firmă“.

 

Ponta nu se ocupă de procesele comerciale

 

Deputatul Victor Ponta a spus că a semnat contractul de partenertiat cu „Şova&Partners“ în luna septembrie a anului trecut, cu mult după încheierea contractelor cu cele două complexuri, iar el se ocupă de procesele penale, nu de cele comerciale: „Eu nu sunt asociat la «Şova&Partners» pentru că este una dintre marile firme din România. Eu am un contract cu ei, de parteneriat, aşa cum am şi cu celelalte firme mari de avocatură, ca, în orice probleme penale, să-mi cedeze clientul pe această zonă. Nu am ştiut că sunt la Rovinari. Eu am un parteneriat pe probleme penale, însă nu sunt asociat. Dacă unii dintre clienţii lor au probleme pe penal, mi-i cedează mie, în schimbul unei părţi din onorariu. Nu am avut nici un proces în judeţul Gorj. Nu am fost niciodată la Rovinari şi Turceni. Am încheiat parteneriat cu ei din septembrie 2007“.

 

„Şova&Partners“ are contracte cu mai multe societăţi de stat

 

Ponta a mai precizat că, în declaraţia de avere pe care o va depune în jurul datei de 1 februarie, va trece şi sumele încasate în urma proceselor avute prin intermediul firmei „Şova&Partners“. Deputatul susţine că Manţog este supărat pentru că „Şova&Partners“ a reprezentat în instanţă cele două complexuri energetice în procesele cu BNP Consult, firmă de lichidare, şi a reuşit să oprească trecerea de acţiuni de la CE Rovinari şi Turceni către această societate.

Printre clienţii „Şova&Partners“ se numără mai multe societăţi de stat: CFR Marfă, ELECTRICA, Uzinele Sodice Govora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS