16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 5.000 de gorjeni nu au acte de identitate

Peste 5.000 de gorjeni nu au acte de identitate

GORJ. 5.192 de gorjeni nu au acte de identitate sau au documentele de stare civilă expirate. Peste 1.800 de tineri care au împlinit 14 ani nu şi-au făcut acte de identitate.

Zoica Zamfirescu, secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că majoritatea persoanelor care sunt în ilegalitate sunt cetăţeni de etnie romă. Ea a precizat că situaţia este foarte gravă, mai ales că anul 2008 este electoral: „Grav este că peste 5.000 de cetăţeni din judeţul nostru nu înţeleg necesitatea de a avea acte de identitate. Vrem să reducem restanţele, mai ales că 2008 este an electoral“.

Doinel Popescu, directorul Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DCJEP) Gorj, a precizat au fost întocmite listele electorale, iar persoanele care au probleme în ceea ce priveşte legalitatea actelor de stare civilă au fost anunţate: „Listele electorale au fost editate şi trimise posturilor de poliţie, pentru ca agenţii să meargă la domiciliul oamenilor şi să-i anunţe că trebuie să-şi reînnoiască actele“.

 

„Camera mobilă“
s-a deplasat la 37
de persoane

 

Reprezentanţii DCJEP Gorj au avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu cei ai poliţiei şi s-a întocmit un plan de măsuri pentru reducerea numărului de persoane care nu au solicitat eliberarea actelor de proprietate în termenele prevăzute de lege. Zoica Zamfirescu a precizat că se va face trimestrial o analiză a rezultatelor obţinute. DCJEP Gorj are la dispoziţie o „cameră mobilă“, care se poate deplasa la persoanele netransportabile pentru întocmirea actelor de stare civilă: „Se poate duce la solicitările persoanelor nedeplasabile. Anul trecut am avut 37 de solicitări pentru deplasarea «camerei mobile», iar în acest an nu am avut nici una“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS