10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFermierii pot renunţa la tractoarele vechi

Fermierii pot renunţa la tractoarele vechi

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a lansat o campanie de informare a cetăţenilor care deţin tractoare uzate, aceştia având în curând posibilitatea să îşi achiziţioneze utilaje noi.

 

 

 

GORJ. Fermierii gorjeni vor avea posibilitatea să renunţe la tractoarele vechi, în schimbul unei prime în valoare de 17.000 de lei. Pentru a le aduce la cunoştinţă că au ocazia să facă agricultură în condiţii mai bune şi că vor avea în curând posibilitatea să îşi cumpere utilaje noi cu ajutor de la stat, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a demarat o campanie de informare în rândul cetăţenilor. Aceasta vizează popularizarea programului guvernamental prevăzut în Legea nr. 10/2008, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 29/15.01.2008. În vederea diminuării poluării prin scoaterea din uz a tractoarelor vechi, cu perioada de exploatare depăşită, precum şi pentru creşterea productivităţii în agricultură, au fost stabilite câteva condiţii generale de înlocuire a parcului de tractoare.

 

Programul va demara în februarie

 

Autoritatea publică ce va gestiona implementarea programului este Administraţia Fondului pentru Mediu. Virgil Drăguşin, directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, a precizat că principala condiţie pentru ca un tractor să fie preluat este ca acesta să fie mai vechi de 12 ani. „Încercăm să îi punem pe proprietari în gardă şi probabil că la jumătatea lunii februarie vor fi îndeplinite condiţiile pentru a demara acest program. Poate beneficia de o primă în cuantum de 17.000 lei orice proprietar/moştenitor al unui proprietar al unui tractor uzat, care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: s-a înscris la un producător validat pentru achiziţionarea unui tractor nou; a predat tractorul spre casare unui operator economic autorizat, obţinând certificatul de distrugere; a radiat tractorul uzat, apoi achiziţionează un tractor nou de la producătorul validat la care s-a înscris. Aceasta sumă va putea fi obţinută o singură dată şi se va scădea din preţul de achiziţie al unui tractor nou“, a afirmat Virgil Drăguşin. Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a precizat că peste jumătate din tractoarele din parcul auto din judeţ sunt uzate fizic şi moral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU