19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu i-a cerut lui Meleşcanu operaţionalizarea ANI

Tăriceanu i-a cerut lui Meleşcanu operaţionalizarea ANI

Premierul Tăriceanu i-a cerut ieri ministrului interimar al justiţiei, Teodor Meleşcanu, identificarea soluţiilor pentru operaţionalizarea de urgenţă a Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI).

La începutul şedinţei de guvern de ieri, Tăriceanu a declarat că Meleşcanu beneficiază de sprijinul său şi al celorlalţi miniştri, dar doreşte ca interimatul său la Ministerul Justiţiei să fie cât mai scurt, pentru că vrea o „rezolvare durabilă“ la problema numirii unui ministru definitiv al justiţiei.

Premierul i-a cerut lui Meleşcanu să sublinieze la Bruxelles, cu ocazia participării sale la Consiliul European de Justiţie şi Afaceri Interne, angajamentul guvernului de a continua măsurile convenite cu Comisia Europeană în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare în vederea continuării reformei în justiţie. „Trebuie să găsim soluţii pentru operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Aduc aminte că anul trecut am prevăzut un buget pentru ca Agenţia să poată funcţiona, dar, din păcate, lucrurile nu au avansat în ritmul dorit“, a spus Tăriceanu.

Raportul Comisiei Europene (CE) privind reforma în justiţie va fi dat publicităţii la sfârşitul lunii ianuarie, iar operaţionalizarea ANI este unul dintre cele patru obiective impuse de CE României. Agenţia a fost înfiinţată, dar nu are încă un şef şi nici nu a emis vreo hotărâre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS