10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Tort de nuntă după chipul
şi asemănarea miresei

O americană de origine nigeriană a reuşit să doboare un record mondial la propria nuntă, când şi-a uimit invitaţii cu un tort făcut întocmai după chipul şi asemănarea ei. După cum informează site-ul mirror.co.uk, Chidi Ogbuta, din statul Texas, a comandat pentru nuntă un tort care să o întruchipeze, în mărime naturală. Acesta a fost realizat de un artist şi un cofetar. Chidi Ogbuta spune că de mică şi-a dorit să aibă o păpuşă care să arate exact ca ea, aşa că la nuntă a reuşit să-şi vadă visul împlinit. Căutarea unei cofetării care să îi poată îndeplini dorinţa a durat câteva luni, dar în final Chidi a găsit ceea ce căuta, iar după alte cinci săptămâni, tortul a fost gata. A fost nevoie de peste 1.500 de litri de lichior amaretto, aproape 230 de kilograme de zahăr şi 200 de ouă pentru a realiza „mireasa comestibilă“, care a cântărit 180 de kilograme. „Planul iniţial era să fie două torturi, unul care să mă întruchipeze pe mine, iar celălalt, pe soţul meu, dar, din păcate, nu am mai avut timp să le facem pe amândouă“, a ţinut să precizeze Chidi Ogbuta.

Tinerii britanici nu ştiu să fiarbă
un ou

Aproape jumătate din tinerii din Marea Britanie nu ştiu să fiarbă un ou. Aceasta este concluzia la care au ajuns de curând cercetătorii englezi. Potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie pentru a marca „Săptămâna micului dejun tradiţional“, doar 51 la sută dintre tinerii englezi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani ştiu că un ou trebuie fiert timp de trei minute. Unul din 20 de respondenţi a crezut că fierberea unui ou durează zece minute, în timp ce 15 la sută dintre aceştia habar nu aveau în cât timp se fierbe. Spre deosebire de generaţia tânără, în rândul adulţilor cunoştinţele gastronomice sunt ceva mai dezvoltate, întrucât 65 la sută dintre cei 1.950 de adulţi chestionaţi au ştiut exact răspunsul la întrebare. Un cunoscut bucătar britanic, Brian Turner, a declarat că rezultatul acestui sondaj este un motiv de îngrijorare, întrucât este esenţial ca oamenii să ştie să gătească un mic dejun sănătos. „Sondajul arată că britanicii nu mai sunt interesaţi de moştenirea gastronomică lăsată de strămoşi şi nu sunt în stare să gătească aşa cum trebuie, prin urmare, nici nu mănâncă prea sănătos“, a explicat Turner.

Părul ultimei soţii a lui Henric al
VIII-lea, scos la licitaţie

O şuviţă de păr veche de 500 de ani, despre care se crede că a aparţinut ultimei soţii a regelui Angliei Henric al VIII-lea, a fost vândută la licitaţie la Londra, pentru suma de 2.850 de euro. După cum informează site-ul 20minutes.fr, şuviţa de păr a fost cumpărată de britanicul Charles Hudson, care locuieşte în regiunea Worcestershire din vestul Angliei, într-o casă care se pare că a aparţinut şi ea Catherinei Parr, ultima soţie a regelui Angliei. „Este incredibil că mă întorc de la Londra cu şuviţa de păr a soţiei lui Henric al
VIII-lea“, a declarat fericitul cumpărător.

Şuviţa, prezentată într-o cutie ovală, a fost vândută pentru o sumă de 15 ori mai mare decât preţul estimat, de 200 de euro. „Provenienţa obiectului a fost verificată şi suntem convinşi că este vorba de o şuviţă de păr a Catherinei Parr, deşi nu a fost efectuat nici un test ADN până în prezent“, a explicat purtătorul de cuvânt al casei de licitaţii Bonhams, care a pus obiectul în vânzare. Catherine Parr a devenit soţia regelui Henric al VIII-lea în anul 1543, la vârsta de 31 de ani, şi a fost alături de suveran până la moartea lui, în 1547, iar un an mai târziu s-a stins şi ea din viaţă.

O vânzătoare a ignorat arma hoţului

Poliţia austriacă este în căutarea unui tâlhar înarmat care a fugit după ce vânzătoarea dintr-un magazin pe care voia să-l jefuiască a ignorat arma cu care fusese ameninţată. După cum informează site-ul ananova.com, vânzătoarea Ingrid Kassel, de 27 de ani, a crezut că arma era de jucărie şi foarte liniştită i-a cerut bărbatului să aştepte liniştit la coadă. Se pare că tâlharul a dat buzna într-un magazin din Viena, s-a băgat în faţă la coadă, a scos pistolul şi i-a cerut vânzătoarei banii. „Am crezut că glumeşte şi i-am spus să aştepte la coadă. Toţi cei care se aflau atunci în magazin au crezut că am un sânge foarte rece şi că sunt stăpână pe situaţie, dar eu am crezut că omul face o glumă. Mult mai târziu mi-am dat seama cât de periculos a fost ce am făcut“, a povestit vânzătoarea. Hoţul a rămas şocat de reacţia tinerei şi a ieşit imediat din magazin, iar acum poliţia este pe urmele lui.

Gwen Stefani, la Londra de dragul soţului său

Gwen Stefani s-a hotărât să rămână la Londra până când soţul ei, Gavin Rossdale, va reuşi să-şi facă o carieră solo în Marea Britanie, informează site-ul pr-inside.com. În prezent, cei doi se împart între capitala britanică şi Los Angeles, oraşul de origine al cântăreţei. Cuplul caută acum o casă în Londra pe gustul amândurora, în care să locuiască până când Rossdale va termina de înregistrat primul albumul solo, care va fi lansat în luna aprilie a acestui an. Gwen Stefani este cât se poate de mulţumită de felul cum
s-au aranjat lucrurile, pentru că şederea la Londra îi va permite să petreacă mai mult timp cu fiul lor, Kingston, care are aproape doi ani. „Gwen iubeşte Londra şi îi convine să stea aici cât timp Gavin îşi promovează albumul“, a declarat un apropiat al cuplului pentru cotidianul britanic Daily Mirror.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU