22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremierul vrea o nouă întâlnire cu preşedintele

Premierul vrea o nouă întâlnire cu preşedintele

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ieri, după şedinţa de guvern, că doreşte să se întâlnească din nou cu şeful statului pentru „a analiza detaşat şi obiectiv“ cazul Norica Nicolai şi documentele din mapa sa profesională. „Fac un apel la preşedinte pentru a analiza elementele temeinice, profunde, obiective, legate de pregătirea politică, profesională a Noricăi Nicolai şi de aceea îi solicit să facem o întâlnire pentru a lămuri această chestiune, pentru a analiza detaşat şi obiectiv lucrurile care sunt prezentate public şi care sunt incluse în acest dosar nenorocit de cadre pentru a găsi o formulă de a ieşi din impas cu privire la nominalizarea unui ministru al justiţiei“, a spus Tăriceanu.

Premierul a subliniat că „nu există nici o condiţie legală pe care Norica Nicolai să nu o îndeplinească“, iar partidul îşi asumă răspunderea pentru partea politică. „Nu a fost luată încă o decizie până acum privind sesizarea Curţii Constituţionale“, a mai precizat el, adăugând că un asemenea demers depinde de rezultatul discuţiei cu şeful statului.

Tăriceanu a susţinut că „în cazul Norica Nicolai este o situaţie foarte clară“, concluzie la care a ajuns după ce luni a văzut pentru prima dată mapa profesională a senatorului PNL, de fapt, dosarul său de cadre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS