17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

SCURTE ŞTIRI

Piton de opt metri la grădina zoologică

Conducerea Grădinii Zoologice Columbus din Oklahoma a plătit 35.000 de dolari pentru a achiziţiona cel mai lung şarpe din lume aflat în captivitate. Pitonul, care măsoară aproape opt metri, se numeşte Fluffy, a fost luat în urmă cu un an sub formă de împrumut, iar acum conducerea parcului a decis să cumpere reptila definitiv. Într-un singur an, pitonul a atras peste 1,5 milioane de vizitatori. După o perioadă de negocieri, fostul proprietar al reptilei, veterinarul Bob Clark, a acceptat în sfârşit să se despartă de Fluffy. „Iubesc acest şarpe mai presus de orice. Nu mi-a fost uşor să renunţ la el, însă am nevoie de bani“, a mărturisit fostul stăpân. Fluffy are acum propria cuşcă şi mănâncă săptămânal doi iepuri a câte cinci kilograme.

Empire State Building şi-a pierdut cel mai longeviv chiriaş

Timp de aproape opt decenii, comerciantul de bijuterii Jack Brod a locuit în cel mai cunoscut bloc din lume. După cum informează Krone.at, longevivul chiriaş din Empire State Building s-a stins din viaţă la 98 de ani, în locuinţa sa din Manhattan. Brod s-a mutat la etajul şapte al clădirii în 1931, după două luni de la inaugurarea pe atunci a celui mai înalt zgârie-nori din lume şi a supravieţuit întregii istorii zbuciumate a clădirii, începând cu bombardierul care în 1945 a intrat în plin în etajul 79 şi până la schimbarea celor 6.379 de ferestre. În 2001, Brod a urmărit de la geam atentatele de la World Trade Center. Între timp, el se mutase la etajul 76, unde pentru o locuinţă ceva mai spaţioasă a acceptat să plătească o chirie de 30 de ori mai mare decât cea plătită pe vremea când se stabilise în clădire.

Cel mai mare cocteil din lume

Iubitorii de cocteiluri pot savura acum o băutură cu totul specială. După cum informează site-ul haisentito.it, cubanezii să pregătesc să intre în Cartea Recordurilor graţie celui mai mare cocteil pregătit vreodată. Este vorba de mojito, o băutură foarte populară în Cuba, care va fi pregătit de mai mulţi barmani din Havana şi care va avea 30.000 de litri. Informaţia a fost confirmată de Pedro Leonel Medina, preşedintele Asociacion de Cantineros de Cuba, care a anunţat că uriaşul mojito va fi pregătit cu ocazia aniversării Havana Club, cunoscuta marcă de rom cubanez care în acest an va împlini 130 de ani.

Wesley Snipes are probleme
cu Fiscul

Cunoscutul actor american Wesley Snipes riscă să ajungă în spatele gratiilor din cauza datoriilor la Fisc. După cum informează Libero.it, starul din „Blade“ riscă 16 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Snipes este acuzat că nu şi-a plătit taxele şi datorează Fiscului american 11,4 milioane de dolari. La începutul săptămânii viitoare, Snipes, alături de alte două persoane, se va prezenta în faţa unui tribunal din Florida, fiind acuzat împreună cu complicii săi că a „furat“ statul cu aproape 12 milioane de dolari. În cazul în care va fi declarat vinovat, actorul riscă să petreacă 16 ani în spatele gratiilor.

Reese Witherspoon şi Jake Gyllenhaal, aproape de altar

Popularii actori Reese Witherspoon şi Jake Gyllenhaal se pregătesc de nuntă. După cum informează Libero.it, surse apropiate cuplului au povestit că în luna octombrie a anului trecut, într-o vacanţă romantică la Roma, Jake ar fi pus „fatidica“ întrebare, însă în acel moment, frumoasa blondă ar fi declarat că nu este încă pregătită, mai ales că tocmai se pronunţase divorţul de actorul Ryan Philippe. În cele din urmă însă, Reese s-a răzgândit şi a decis să îşi mai încerce o dată norocul. „Când a cerut-o în căsătorie la Roma, Jake ştia că Reese mai avea nevoie de timp şi ştia că nu va spune «da». A vrut doar să îi arate că intenţiile sale sunt serioase şi că vrea ca ea să îi devină soţie“, a povestit o sursă apropiată cuplului.

Johnny Depp face acte caritabile

Recentul laureat cu Globul de Aur, Johnny Depp, a vizitat Spitalul Great Ormond Street, pentru a dona un milion de lire. Actorul a dorit astfel să le mulţumească medicilor de aici pentru că au salvat viaţa fiicei sale, Lily-Rose. În plus, el a invitat cinci medici şi asistente să participe la premiera londoneză a filmului „Sweeney Todd“. În luna martie a anului trecut, fiica actorului a fost internată nouă zile în spitalul londonez din cauza unei intoxicaţii cu E.coli la rinichi. Actorul a oprit imediat filmările la pelicula „Sweeney Todd“, pentru a fi alături de fiica sa aflată într-o stare foarte gravă. De asemenea, reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat că vor dona zece milioane de lire Spitalului Great Ormond Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS