17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGeorgeta Sălişte e nehotărâtă în privinţa demisiei

Georgeta Sălişte e nehotărâtă în privinţa demisiei

Managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Georgeta Sălişte, nu
s-a hotărât încă dacă va demisiona sau nu din funcţia pe care o deţine, deşi au trecut cinci zile de când ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut acest lucru.

 

 

VÂLCEA. La sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea au avut loc luni două şedinţe care au durat aproape toată ziua. În prima, s-a întrunit Consiliul Administrativ al spitalului, iar în cea de a doua, Consiliul Medical. Aceasta din urmă a durat câteva ore. În cadrul ei a fost discutată şi ancheta medicală făcută de conducerea SJU în urma decesului sergentului în rezervă Florea Popescu, pe 2 ianuarie, după ce a fost plimbat două ore de la un spital la altul pentru a i se pune diagnosticul. Ancheta medicală făcută în acest caz a fost condusă de Laurenţiu Holerga, directorul adjunct al SJU. Ea a fost finalizată în cadrul şedinţei de luni, urmând ca mai mulţi angajaţi ai spitalului să fie sancţionaţi. Ieri, conducerea SJU nu a oferit nici un fel de informaţie cu privire la rezultatele obţinute în urma anchetei medicale, spunând că juriştii instituţiei trebuie să hotărască sancţiunile pentru anumite persoane din cadrul unităţii şi trebuie să redacteze şi un rechizitoriu. Conducerea SJU a precizat că, imediat ce juriştii termină redactarea raportului, va furniza şi presei un exemplar. În privinţa demisiei, Georgeta Sălişte, managerul general al SJU Vâlcea, spune că e în continuare nehotărâtă. „Nu ştiu dacă îmi voi da demisia. Nu am luat o decizie. Sunt încă nehotărâtă“, a declarat aceasta.

 

Măsuri de îmbunătăţire a acordării asistenţei medicale de urgenţă

 

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Vâlcea a elaborat planul de măsuri pentru îmbunătăţirea acordării asistenţei medicale de urgenţă la nivelul judeţului. După evaluarea modului de aplicare a prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1706/2007 privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primiri urgenţe, care a devenit aplicabil începând de la 1 ianuarie 2008, conducerea ASP a întocmit un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea acordării asistenţei medicale de urgenţă, prin Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). ASP consideră că e nevoie de asigurarea unui sistem de comunicare bidirecţional între UPU şi secţiile spitalului, prin dotarea cu telefoane mobile; e nevoie de asigurarea unui mijloc de transport, disponibil în permanenţă pentru transportul medicilor de gardă din alte specialităţi către UPU; trebuie asigurat un sistem de comunicare unidirecţional între secţiile spitalului şi UPU, prin alocarea unei linii telefonice interioare separate, cu număr alocat 112 sau 222, în scopul de a fi anunţate urgenţele intraspitaliceşti, şi e nevoie de telefoane interioare în toate spaţiile UPU. În planul ASP se are în vedere şi dublarea liniilor de gardă cu una la domiciliu, în scopul rezolvării situaţiilor speciale prevăzute în art. 60 din OMSP nr. 1706/ 2007. De asemenea, medicii şi personalul UPU vor fi instruiţi, sub semnătură, cu privire la prevederile ordinului, cadrele medicale urmând să fii pregătite şi în ceea ce priveşte triajul pacienţilor. Planul ASP a fost transmis conducerii SJU Vâlcea, fiind înaintat spre analiză la MSP subsecretarului Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS