15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMeci prietenesc între Ponta şi edilul-şef Hanu

Meci prietenesc între Ponta şi edilul-şef Hanu

Elevii de la Şcoala generală nr. 2 şi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din municipiul Motru nu şi-au mai desfăşurat cursurile de educaţie fizică din cauza unui meci de fotbal desfăşurat în sala de sport între echipa deputatului Victor Ponta şi cea a primarului oraşului, Dorin Hanu.

 

 

 

GORJ. Meciul de fotbal a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 10 ianuarie, între orele 16.00 şi 18.00. Elevii care aveau ore în acest interval şi-au desfăşurat cursurile în sălile de clasă, unde profesorii de sport le-au predat regulile de desfăşurare a jocurilor sportive şi „protecţia muncii“, după cum a declarat directorul uneia dintre cele două şcoli. Sala de sport a fost construită prin programul guvernului Năstase şi se află în administrarea şi proprietatea Primăriei Motru. În aceasta îşi desfăşoară cursurile elevii celor două unităţi de învăţământ.

Alexandru Gridan, profesor de sport la Şcoala generală nr. 2, a spus că orarul a fost modificat. Acesta a precizat că a fost anunţat că la sală urma să vină o comisie: „A venit administratorul sălii de sport şi a spus că vine o comisie de la Bucureşti, Adrian Năstase şi Ponta, să inspecteze sala construită în timpul lui Năstase. Am vorbit cu colegul meu şi am decis să facem o schimbare de orar. Colegul meu avea ora de la 16.00 la 17.00 şi eu de la 17.00 la 18.00. Eu am spus că putem face o schimbare de orar. Nu am auzit că au jucat fotbal. Nu ştiu ce au făcut între orele 16.00 şi 18.00. Nu a fost nici o presiune din partea nimănui. Nu s-a bulversat cu nimic procesul de învăţământ.
S-a făcut o chestie teoretică. Am predat elevilor regulamentele sportive în sălile de curs. Noi am făcut prelucrarea de regulamente sportive în altă sală. Nu ştiu dacă s-a jucat fotbal“.

 

Orele de sport s-au desfăşurat în clase

 

Ion Sanda, directorul Şcolii generale nr. 2, spune că sala a fost ocupată timp de trei ore, iar în acest timp acolo nu s-au mai putut desfăşura cursuri: „Sala de sport nu e a şcolii. E o hotărâre a CL în care se specifică faptul că sala se poate închiria cu 300.000 de lei pe oră în afara programului şcolilor. A venit administratorul sălii şi i-a rugat pe profesorii de sport să-i lase să joace un meci de fotbal. Au lăsat copiii în clase. Între orele 16.00 şi 19.00 trebuia să-şi desfăşoare cursurile de educaţie fizică elevii de la şcoala generală şi de la colegiu. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de când e sala de sport. Copiii au rămas în sala de clasă şi li s-au predat norme de protecţie şi securitate a muncii. Şi eu eram când a venit. A spus că a primit telefon de la şefu’, că aşa îi spune domnului primar, că are o treabă la sala de sport şi dacă poate să lase sala liberă“.

 

Sala a fost închiriată

 

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, care a anunţat recent că pleacă de la PRM pentru a candida la alegerile locale pe listele PSD, a recunoscut că a jucat fotbal în sala de sport împreună cu deputatul Victor Ponta. Acesta a spus că a fost un meci prietenesc şi că sala a fost închiriată doar pentru o oră organizaţiei locale PSD Motru: „O singură oră a fost sala închiriată de organizaţia PSD Motru, cu acte legale, prin aprobarea pe care
le-am dat-o eu. A fost o singură oră, pentru că, dacă jucam trei, ar fi însemnat să jucăm în echipa naţională a Braziliei. A fost o întâlnire pe care am avut-o cu domnul deputat Ponta şi a solicitat să jucăm acest meci de fotbal. Nu ştiu dacă un meci de fotbal între Ponta şi Hanu trebuie să se fie atât de mediatizat. Pot spune cu satisfacţie că l-am învins pe domnul Ponta. Au fost două echipe. Eu cu a mea şi dânsul cu a dumnealui. Prieteni, consilieri locali şi a venit cu consilieri de-ai dumnealui de la Târgu Jiu. A fost o întâlnire de cunoaştere şi de prietenie şi apoi am mers la o masă pe care am servit-o în oraş. Domnului Ponta îi place mişcarea şi am făcut asta la Motru fără intenţia de a deranja programul şcolar. Am discutat cu administratorul şcolii, care a luat legătura cu profesorii de sport, şi de comun acord s-a hotărât să-şi desfăşoare ora în altă locaţie. Administratorul a mers cu o zi sau două înainte şi a vorbit cu profesorul de sport şi a fost de acord să ne lase sala liberă“.

„Am fost să mă văd cu primarul şi viceprimarul“

 

Deputatul Victor Ponta a răspuns în doi peri la întrebările legate de meciul desfăşurat în sala de sport şi chiar şi-a ieşit din fire la un moment dat: „Văd că e o mare supărare că am mers la Motru şi m-am întâlnit cu Hanu şi cu viceprimarul. Petrescu (Ilie Petrescu, senator şi preşedinte al PRM Gorj – n.r.) moare de supărare că m-am văzut cu cei doi. Eu zic să mă executaţi. Habar nu am. Nici nu ştiu ce şcoală sau liceu este acolo. Eu am fost să mă văd cu primarul şi viceprimarul şi faptul că Petrescu rămâne fără primar… Aveţi impresia că eu ştiu ce se întâmplă în oraşul respectiv. Chiar credeţi că eu am vorbit să mă ocup de sală? Era treaba mea să mă ocup de organizarea meciului?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU