16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte ştiri

Cele mai vechi hărţi satelitare

Cele mai vechi hărţi satelitare au fost descoperite recent în Valle d’Aosta. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, aceasta este opinia arheologului Guido Cossard. Este vorba despre o descoperire ce constă în două bucăţi de stâncă pe care se află mai multe cercuri cu un diametru de mici dimensiuni şi care, potrivit lui Cossard, au fost realizate de om în epoca preistorică. Aceste cercuri ar reprezenta îngrămădirea de localităţi din comuna Lilliane din Aosta.

Din Australia în Noua Zeelandă
în caiac

Doi tineri aventurieri au ajuns ieri pe coasta de vest a Noii Zeelande, devenind astfel primii care au efectuat în caiac drumul dintre Australia şi Noua Zeelandă. După cum informează site-ul Yahoo!News, cei doi australieni, James Castrission, de 25 de ani, şi Justin Jones, de 24 de ani, au pornit în călătorie pe 13 noiembrie din localitatea Forster din Australia şi au parcurs 3.300 de kilometri în 62 de zile. Ei au traversat Marea Tasmaniei într-un caiac din fibră de sticlă. Din cauza vânturilor puternice şi a mareei, cei doi aventurieri au fost nevoiţi să-şi modifice planul pe care şi-l făcuseră în momentul începerii călătoriei. În cele din urmă, au acostat pe plaja Ngamotu din apropiere de New Plymouth, pe coasta de vest a Noii Zeelande. Ei au fost întâmpinaţi de un grup de peste 2.000 de iubitori de caiac. James şi Justin prevedeau să ajungă în localitatea Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, înainte de Crăciun, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au fost constrânşi să facă o serie de modificări ale traseului. „Trebuia să parcurgem 2.000 de kilometri, dar am făcut un ocol. A fost frustrant să fim obligaţi să ne învârtim în jurul cozii două săptămâni în Marea Tasmaniei. Voiam să ne ducem însă la bun sfârşit călătoria. A fost doar o chestiune de timp“, a declarat Justin Jones. Cei doi tineri au fost supuşi unui examen medical în momentul sosirii, temându-se ca lunga perioadă de inactivitate să nu le fi afectat muşchii picioarelor. Ei intenţionează să se întoarcă în Australia în avion, în cursul zilelor următoare.

Balerin la 88 de ani

John Lowe, un britanic de 88 de ani, şi-a făcut ieri debutul ca balerin, într-un spectacol al lui Sergei Prokofiev, „Floarea lui Pierre“. După cum informează site-ul Yahoo!News, bătrânul, care are 11 nepoţi, a început să danseze în urmă cu nouă ani, după ce fiica sa a devenit dansatoare profesionistă. Acum a venit pentru el momentul marelui debut pe scenă, interpretând un rol în spectacolul de balet al compozitorului rus, prezentat pe scena unui teatru din localitatea Ely, situată la 120 de kilometri de Londra. „Trebuie să fii într-o formă extraordinară pentru a putea dansa“, a declarat bătrânul, subliniind că se antrenează în fiecare zi. „Este un sentiment minunat. Nu este niciodată prea târziu pentru a învăţa“, a mai spus John Lowe.

Nicole Richie a născut o fetiţă

Nicole Richie a născut vineri o fetiţă la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, în acelaşi spital în care a născut şi cântăreaţa Christina Aguilera. După cum informează site-ul Yahoo!News, Nicole, de 26 de ani, şi iubitul său, Joel Madden, de 27 de ani, au devenit fericiţii părinţi ai micuţei Harlow Winter Kate Madden. Fetiţa a cântărit la naştere 2,9 kilograme. Tatăl adoptiv al lui Nicole, cântăreţul Lionel Richie, şi soţia acestuia, Brenda, au asistat la naştere. „Fetiţa a părăsit spitalul împreună cu părinţii săi, care au fost foarte bucuroşi“, a declarat purtătorul de cuvânt al cuplului. Cei doi au făcut public în iunie 2007 faptul că Nicole este însărcinată. Înainte de acest anunţ, în presă au fost făcute o serie de speculaţii, potrivit cărora rotunjirea abdomenului vedetei ar fi unul dintre simptomele anorexiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS