14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicatele sprijină managerul SJU Vâlcea

Sindicatele sprijină managerul SJU Vâlcea

Sindicaliştii din domeniul sanitar din judeţul Vâlcea şi reprezentanţii CNSRL Frăţia consideră că nu sunt motive legale pentru ca Georgeta Sălişte, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, să îşi dea demisia cerută de Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii. Vineri, preşedinţii Federaţiei SANITAS Vâlcea, Uniunii CNSRL Frăţia şi USJ SANITAS s-au întrunit într-o şedinţă în urma căreia au tras concluzia că demisia managerului SJU Vâlcea nu poate fi solicitată de Eugen Nicolăescu, atâta timp cât în sarcina acestuia nu a fost reţinută nici o încălcare a dispoziţiilor legale existente.

„Noi considerăm că nu e legal ce a făcut ministrul Eugen Nicolăescu în video-conferinţa din 10 ianuarie. Intenţia de demitere pronunţată de ministru în timpul videoconferinţei din 10 ianuarie reprezintă o măsură arbitrară, lipsită de suport legal şi care nu poate avea decât consecinţe negative asupra desfăşurării activităţii în unitatea spitalicească pe termen lung. Managerul nu e de vină pentru ce s-a întâmplat cu pacientul respectiv. Ancheta Colegiului Medicilor e în curs de desfăşurare şi numai după ce se va finaliza se poate face o pronunţare. Noi i-am spus doamnei Sălişte să nu îşi dea demisia pentru că nu are nici o vină“, a spus Maria Costea, preşedinta Federaţiei SANITAS Vâlcea.

Aceasta consideră că Georgeta Sălişte şi-a făcut datoria din punct de vedere organizatoric. Maria Costea a mai precizat că a trimis un comunicat în care spune că nu sunt motive legale ca managerul Sălişte să îşi dea demisia şi la Cartel Alfa, şi la MSP. Ministrul Nicolăescu a solicitat demisia managerului Sălişte, în urma morţii sergentului în rezervă Florea Popescu, care a decedat într-o ambulanţă în curtea SJU, pe 2 ianuarie, după ce a fost plimbat aproape două ore de la un spital la altul pentru a i se pune un diagnostic.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS