13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a ucis mama în bătaie

Şi-a ucis mama în bătaie

O bătrână din localitatea doljeană Bistreţ a decedat miercuri, pe patul spitalului, după ce fiul său a bătut-o sâmbăta trecută cu un par şi un lighean.

 

 

Poliţiştii din comuna Bistreţ au fost sesizaţi duminică de un localnic că Maria Grigore, de 65 de ani, se află în stare gravă la domiciliul său, prezentând urme de lovituri. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că femeia s-a certat sâmbătă seară cu fiul ei, Nicolae Grigore, de 42 de ani, aflat în stare de ebrietate. Din primele verificări ale poliţiştilor a rezultat faptul că Grigore şi-a luat mama la bătaie, lovind-o cu pumnii. Femeia a fost transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Băileşti, iar de acolo, la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a decedat miercuri, 9 ianuarie, în urma leziunilor suferite. În urma necropsiei s-a stabilit că bătrâna a murit din cauza leziunilor produse cu un corp dur la nivelul capului. „Iniţial, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, însă, după ce medicii legişti au stabilit că victima a fost lovită cu intenţie, în mod repetat, încadrarea a fost schimbată în omor calificat“, a declarat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

Bătută cu ligheanul

 

Nicolae Grigore a declarat în faţa anchetatorilor ba că mama sa a căzut şi s-a lovit la cap, ba că s-a certat cu ea şi că a lovit-o „din greşeală“ o singură dată. În urma anchetei, procurorii au stabilit că bărbatul a fost luat la rost de mama sa după ce a venit băut acasă şi, pentru a o face să tacă, a lovit-o cu pumnii. Văzând că femeia continuă cearta, Grigore a pus mâna pe un lighean de plastic, cu care a lovit-o în cap până l-a spart, după care a lovit-o cu un lemn. În urma probelor administrate de procuror, presupusul autor al agresiunii a fost reţinut în baza unei ordonanţe, urmând să fie prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, faptă pedepsită cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU