17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLudovic Orban, dezvinovăţit de legişti

Ludovic Orban, dezvinovăţit de legişti

Concluzia raportului final al medicilor legişti este că Simona Todean nu a fost lovită de vreo maşină, ci a căzut singură.

 

 

 

Parchetul General a primit vineri rezultatele expertizei în cazul presupusei victime a accidentului produs de ministrul Ludovic Orban. Raportul medicilor legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici“ din Bucureşti îl dezvinovăţeşte pe ministrul transporturilor, menţionând că presupusa victimă, Simona Todean, nu a fost lovită de o maşină.

 

Leziuni din zile diferite

 

„Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, în sensul evidenţierii unor leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă unui relief al autovehiculului sau amprentei pneurilor“, se arată în documentul INML.

La data examinării medico-legale, Simona Marilena Todean avea leziuni traumatice superficiale (echimoze). Este vorba despre echimoză cot drept şi faţă laterală genunchi drept şi echimoze faţă anterioară ambii genunchi. „Leziunile traumatice, precum şi micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinării din 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» prin topografia (situate pe aceeaşi parte a corpului) şi morfologia lor pledează pentru producerea acestora prin cădere auto sau heteropropulsată (a căzut singură sau a fost împinsă – n.r.), cu trei-patru zile anterior examinării medico-legale, şi necesită două-trei zile îngrijiri medicale de la data producerii. Echimozele faţa anterioară ambii genunchi s-au putut produce cu una-două zile anterior examinării medico-legale prin lovire cu sau de corpuri dure şi nu au necesitat zile de îngrijire medicală. Dată fiind existenţa leziunilor produse în zile diferite, producerea lor nu poate fi explicată printr-un singur eveniment traumatic. Concluzia raportului indică faptul că leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul. Nu există leziuni a căror formă şi dimensiuni să corespundă urmelor unui autovehicul sau amprentei pneurilor“, se precizează în raportul trimis procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cădere pe gheaţă

Simona Todean, de 14 ani, a fost înregistrată pe 16 decembrie, în ziua accidentului, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, cu un traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism la braţ.

Tatăl fetei a susţinut mereu că Simona nu a fost accidentată de ministrul transporturilor, ci a căzut pe gheaţă cu câteva minute înainte de evenimentul rutier. Părintele Simonei a refuzat însă un test cu poligraful.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII