17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 19 ambulanţe în Hunedoara

Încă 19 ambulanţe în Hunedoara

Serviciul de urgenţă din spitalele din judeţul Hunedoara vor mai primi 19 ambulanţe, care vor sosi până în vara acestui an. Directorul executiv al ASP Hunedoara, Dan Magheru, spune că maşinile vor intra în dotarea atât a serviciilor de primire a urgenţelor, cât şi a secţiilor SMURD şi vor fi distribuite la toate unităţile spitaliceşti. „Vreau ca urgenţa din toate spitalele să fie abordată similar şi egal. Vom distribui maşinile dotate pentru toate spitalele în funcţie de necesităţi, aşa încât toate unităţile să poată face faţă urgenţelor“, a spus dr. Dan Magheru.

Anul trecut au ajuns la spitalele din judeţul Hunedoara 17 ambulanţe, iar cele 19 care vor sosi până în luna iulie vor fi: 13 pentru urgenţe şi şase pentru transportul bolnavilor. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara spun că vor mai veni două pentru SMURD.

Mai mult, până la sfârşitul anului 2008, alte aproximativ 20 de ambulanţe vor ajunge în spitalele hunedorene, iar cel puţin două astfel de autoutilitare vor ajunge la Petroşani, la Spitalul de Urgenţă, şi una pentru transportul bolnavilor va fi repartizată la Vulcan.

Aproape toate salvările care au deservit până anul trecut spitalele din judeţul Hunedoara erau nişte epave pe roţi, după ce parcul de maşini nu a mai fost îmbunătăţit de zeci de ani. Maşinile vechi erau mereu reparate şi cârpite şi reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara au confirmat în repetate rânduri faptul că vechimea acestora şi-a spus mereu cuvântul.

Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara-Deva a funcţionat până anul trecut cu 85 de autosanitare, dintre care doar 64 puteau fi utilizate, iar o bună parte dintre acestea ar putea fi casate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS