13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDispută pe datoriile Spitalului de Urgenţă

Dispută pe datoriile Spitalului de Urgenţă

Datoriile istorice ale Spitalului de Urgenţă Craiova au ajuns motiv de dispută între conducerea respectivei unităţi sanitare şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj.

Managerul Cristina Calangiu susţine că spitalul pe care îl conduce a adunat până la sfârşitul lui 2005 (mai exact pe vremea fostei conduceri) arierate în valoare de zece milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi): „Este vorba de zece milioane de lei datorie, din care nici un leu nu aparţine actualei echipe manageriale“. Calangiu a mai spus că datoriile actualei echipe manageriale, în valoare de 2,7 milioane de lei, au fost achitate de Ministerul Sănătăţii Publice în cursul anului 2007.

Conducerea spitalului aşteaptă ca datoriile să fie achitate de Ministerul Sănătăţii Publice şi se gândeşte mai degrabă ce să facă în viitor cu profitul preconizat pentru 2008. „În decembrie 2007 am reuşit să obţinem un tarif pe pacient externat de 13,8 milioane de lei şi un indice de complexitate a cazului de 0,95. Dacă lucrurile vor rămâne aşa în continuare, atunci vom avea o creştere lunară de 1,3 milioane de lei, bani care se vor regăsi în medicamente şi sporuri salariale“, a spus Calangiu.

 

Altă socoteală

 

Socotelile conducerii Spitalului de Urgenţă Craiova nu se potrivesc însă cu cele ale Casei de Asigurări de Sănătate. Dacă, în ceea ce priveşte planurile de viitor, principalul finanţator nu are ce comenta, în legătură cu datoriile mai este ceva de spus. Reprezentanţii CAS Dolj susţin că datoriile spitalului ar fi cam jumătate din cât pretinde managerul Cristina Calangiu. „Valoarea datoriilor rămase neachitate de spitalele din Dolj este de 5.561.396,81 lei, din care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă are prevăzută suma de 5.289.969,23 lei. Aceasta este suma înscrisă în procesul-verbal întocmit în decembrie 2007 de Autoritatea de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate şi transmis Ministerului Sănătăţii Publice“, a precizat Daniela Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a CAS Dolj.

Ministerul Sănătăţii Publice urmează să aloce resurse financiare pentru achitarea datoriilor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII