17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţionarii Fondului Proprietatea pot să-şi vândă titlurile

Acţionarii Fondului Proprietatea pot să-şi vândă titlurile

Acţionarii Fondului Proprietatea pot să vândă acţiunile începând de vineri, 11 ianuarie, conform Legii societăţilor comerciale, aplicabilă înainte de listarea companiei la bursa de valori.

„Acţionarii Fondului Proprietatea au posibilitatea să-şi cesioneze titlurile conform Legii societăţilor comerciale, până la listarea Fondului la bursă. Depozitarul Central poate, după intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, respectiv de la momentul publicării acesteia în Monitorul Oficial, să opereze vânzările de acţiuni ale Fondului Proprietatea. Astfel de tranzacţii se fac şi în cazul cesiunii titlurilor societăţilor închise“, a declarat directoarea generală a Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu.

Guvernul a aprobat, în luna decembrie 2007, o hotărâre prin care a adus unele modificări la statutul Fondului Proprietatea, care clarifică modalitatea de înstrăinare a titlurilor. Decizia a fost publicată vineri, în Monitorul Oficial. În baza acestui act normativ, cesiunea parţială sau totală a acţiunilor între acţionari sau terţi se va face în condiţiile şi cu procedura prevăzute de lege, conform noului act constitutiv al Fondului. Prevederile actului constitutiv vor fi completate cu dispoziţiile Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, iar legislaţia pieţei de capital va fi aplicabilă Fondului Proprietatea din momentul admiterii la tranzacţionare a societăţii la Bursa de Valori Bucureşti, se menţionează în noul act constitutiv al Fondului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS