17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidentat la schi

Accidentat la schi

Un tânăr de 19 ani din Vulcan a ajuns la spital, după ce s-a accidentat la schi în staţiunea montană Straja din Valea Jiului. Sergiu P. a fost transportat de un echipaj SMURD, dar primele îngrijiri le-a primit la punctul de prim ajutor, unde a fost adus de jandarmi şi de salvamontişti. „Joi, în jurul orei 19.00, jandarmii montani din staţiunea Straja au intervenit împreună cu membrii formaţiunii salvamont Lupeni pentru a acorda sprijin unui tânăr care s-a accidentat în timp ce schia. O schioare a anunţat jandarmii montani aflaţi în serviciu despre faptul că un tânăr s-a accidentat în afara pârtiei „Platoul Soarelui”. Jandarmii şi salvamontiştii s-au deplasat în zonă, unde au găsit tânărul accidentat, lângă gardul unei stâne“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Răducu Nicolae.

Jandarmii care asigură paza staţiunii Straja spun că tânărul a schiat în afara pârtiei, într-un loc neiluminat şi nepermis. Din cauza vizibilităţii reduse, nu a observat gardul care împrejmuia stâna şi s-a lovit de el, ceea ce i-a provocat leziuni la genunchiul piciorului drept.

Salvamontiştii au acordat îngrijiri persoanei accidentate şi împreună cu jandarmii montani au transportat-o la punctul de prim ajutor din staţiune, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD, existând posibilitatea ca tânărul să fi suferit o fractură.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS