16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

VÂLCEA. Vâlcenii cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani care vor să participe la prima ediţie a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni pot trimite, până pe 8 februarie, cererile de înscriere la Biroul de Informare al Parlamentului European din Bucureşti.

„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni se acordă atât proiectelor care promovează înţelegerea europeană şi internaţională, cât şi celor care reprezintă modele pentru tinerii care trăiesc în Europa.

Cetăţenii sau rezidenţii din cele 27 de state membre ale Uniunii se pot înscrie în competiţie, individual sau ca membri ai unui grup.

Competiţia se va desfăşura în toate limbile oficiale ale Uniunii. Proiectele pot consta în organizarea de evenimente pentru tineret, schimburi de opinii între tineri sau comunicări pe teme europene, prin intermediul internetului.

Cererile de înscriere sunt disponibile pe site-urile web ale Birourilor de Informare ale Parlamentului European, în statele membre. Detalii complete, regulile competiţiei şi formularul de înscriere sunt menţionate în link-urile de mai jos.

Procedura de selecţie poate fi găsită pe site-ul EURACTIV: http://www.euractiv .ro/index. html/articles|displayArticle? articleID= 12222“, a declarat Ioana Mazilu, bibliotecară în cadrul Centrului de Informare Comunitară al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS