15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

SCURTE ŞTIRI

Au încercat să se omoare cu medicamente

OLT. O tânără din municipiul Slatina şi o femeie din Curtişoara au încercat să-şi pună capăt zilelor înghiţind medicamente. Ramona P., de 28 de ani, şi Angela I., de 48 de ani, au recurs la un asemenea gest în cursul zilei de marţi. Potrivit informaţiilor medicale, Ramona a ingerat aproape 20 de comprimate de algocalmin, iar Angela a luat pastile de mai multe feluri.

Din fericire, ele au fost duse la spital la timp şi medicii au reuşit să le salveze. Cele două le-au spus doctorilor că au vrut să se omoare, însă au refuzat să precizeze şi motivul care le-a făcut să ia această hotărâre.

Dana MIHĂILĂ

 

Minor rănit într-un accident de căruţă

OLT. Un minor s-a ales cu piciorul fracturat după ce a intrat cu căruţa într-o depăşire riscantă şi a fost lovit de un autoturism ce venea din sens opus. Accidentul rutier s-a produs marţi seară, în jurul orei 17.40, pe raza oraşului Balş. Robert Radu, de 17 ani, din Balş, încerca să depăşească un autocar cu semiremorcă, parcat pe acelaşi sens de mers.

Băiatul nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depăşire, iar căruţa în care se afla a intrat în coliziune cu Dacia 1310 condusă regulamentar din sens opus de Cristian D., de 27 de ani, tot din Balş.

Accidentul s-a soldat cu rănirea serioasă a căruţaşului. Băiatul fost transportat la Spitalul Balş, unde, după investigaţiile medicale, a fost diagnosticat cu traumatism gambă stângă, fractură la ambele oase. Conducătorul auto şi căruţaşul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dana Mihăilă

 

Poliţiştii din Horezu, pe urmele taximetriştilor-pirat

VÂLCEA. Transportul de persoane la negru a luat amploare în ultimii ani în judeţul Vâlcea. În timp ce operatorii de transport în comun execută acest serviciu cu acte în regulă, plătind taxe şi impozite către stat, taximetriştii-pirat racolează clienţii din staţiile de autobuz fără să plătească nici un fel de impozit. De aceea, lucrătorii Poliţiei rurale Horezu, împreună cu lucrători de la Postul de Poliţie Vaideeni, au organizat marţi o acţiune pe linia transportului de persoane. Cu această ocazie a fost depistat Ionuţ B., de 20 de ani, din Vaideeni, care transporta ilegal, cu un autoturism Daewoo Cielo, patru persoane. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestuia, cu amendă în valoare de 100 de lei şi două puncte penalizare. Astfel de acţiuni vor fi efectuate în următoarea perioadă şi în alte zone ale judeţului.

Iuliana ROŞCA

 

Se va construi un pasaj

VÂLCEA. Săptămâna aceasta vor începe lucrările în zona viitorului pasaj pe sub calea ferată de pe strada Bogdan Amaru. Chiar ieri a avut loc o întâlnire dintre reprezentanţii primăriei municipiului, cei ai constructorului pasajului şi responsabilii cu utilităţile din zonă. Discuţiile care au avut loc sunt premergătoare ordinului de începere a lucrărilor la acest obiectiv de investiţii. Executantul lucrării este firma Euro Pan Prod din Piteşti, care a câştigat licitaţia organizată la începutul lunii decembrie anul trecut. Constructorul are la dispoziţie trei luni pentru finalizarea pasajului. În paralel cu această lucrare, va fi realizată şi o cale de acces suplimentară – intrarea Sudului – care va uni viitorul pasaj de pe strada Bogdan Amaru cu zona de Sud a Căii lui Traian.

Corina BEDREAGĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS