15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa un pas de catastrofă

La un pas de catastrofă

Un tren de persoane internaţional, care trebuia să ajungă în Belgrad, a fost pe punctul să deraieze, după ce a lovit o camionetă staţionată pe şine.

 

 

 

MEHEDINŢI. Accidentul feroviar a avut loc ieri-dimineaţă, în jurul orei 3.40, la limita judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin. În apropiere de halta feroviară de la Valea Cernei din Mehedinţi, o camionetă plină cu componente electronice a derapat pe Drumul European 70 şi a sărit peste un mal de pământ, aterizând la 25 de metri de stradă, pe calea ferată ce face legătura între Timişoara şi Bucureşti. Şoferul maşinii înmatriculate în Polonia circula cu viteză mare şi a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului cu polei. După ce s-a dezmeticit, el a coborât din maşină şi a început să caute ajutoare. Fiind în plină noapte însă, nimeni nu a oprit să-i dea ajutor şi, la cinci minute după accident, camioneta părăsită pe calea ferată a fost lovită de trenul 360.1, care trebuia să ajungă la Belgrad. „S-au auzit o bubuitură şi frâne de tren. S-au văzut scântei şi după aceea s-a aşternut liniştea. Când am ajuns la faţa locului, un camion era prins între locomotiva unui tren şi un stâlp din beton. Trenul mai avea puţin şi deraia. Două vagoane erau mai afectate şi deja se ridicaseră trei-patru centimetri de pe şină“, a declarat unul dintre lucrătorii CFR din Halta Valea Cernei.

 

Traficul feroviar, întrerupt patru ore

 

Trenul a mers pe frâne aproape 50 de metri şi, după impact, a mai parcurs 50 de metri. „Locomotiva a fost cea mai avariată. S-a distrus tot sistemul de frânare, s-a spart parbrizul şi au fost afectate şi două vagoane de călători. După 240 de minute de la impact, traficul feroviar s-a reluat“, a declarat comisarul-şef de la Transporturi Feroviare, Ion Cotârţă.

Pasagerii au tras o spaimă îngrozitoare şi au îndurat patru ore de frig până ce locomotiva a fost înlocuită. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. „De pe bancheta din spate ne-am rostogolil până la cea din faţă. Impactul a fost violent, ne-am lovit la cap, la mâini, dar superficial. Bine că am scăpat cu viaţă“, a spus Dragan Mureşan, cetăţean sârb.

Din cauza acestui accident, alte trei trenuri cu călători au fost întârziate. Personalul 91-94 şi rapidul 695 au avut o întârziere de 135 de minute, iar acceleratul 1691 a plecat din gara Orşova cu 100 de minute mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS