17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCasă arsă din temelie

Casă arsă din temelie

Casa colonelului în rezervă Marin Bojă, din comuna Curtişoara, judeţul Olt, a ars din temelie marţi seară, din cauza unui calorifer electric, care s-a defectat în timpul funcţionării.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22.00. Colonelul Bojă tocmai aprinsese caloriferul în camera unde urma să doarmă, apoi a mers în cea alăturată şi a pornit televizorul. Bărbatul spune că a adormit, iar la un moment dat a simţit miros puternic de fum şi s-a trezit. Când a intrat în camera unde era caloriferul, a observat sub acesta un fel de jar. A apucat să-l scoată din priză, dar a început focul. Au fost de ajuns câteva minute ca încăperea să ardă în flăcări. „Am încercat să sting focul cu zăpadă, apoi am luat extinctorul de la maşină. Între timp, un localnic ce trecea pe stradă a observat flăcările, a venit la mine şi mi-a zis să mut maşina, apoi a sunat pompierii. Am scos din casă cele două butelii, că îmi era teamă să nu explodeze, şi am scos maşina din curte. Când m-am întors, toată casa ardea“, a povestit colonelul.

Bărbatul a spus că a aşteptat pompierii, în speranţa că vor putea salva ei ceva, însă imobilul s-a făcut scrum în doar câteva minute. Două echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) s-au deplasat la faţa locului, pentru a stinge incendiul. Potrivit comunicatului de presă, în momentul în care militarii au ajuns la adresa indicată, toate cele trei camere şi acoperişul imobilului ardeau. După aproape o oră de luptă cu focul, pompierii au reuşit să stingă flăcările.

„Mai am doar hainele de pe mine şi maşina“

 

Colonelul trecut în rezervă era pensionar şi locuia de puţin timp la Curtişoara. Soţia şi cele două fiice ale sale stau la Bucureşti, dar îl vizitau destul de des. După toată nenorocirea ce s-a abătut asupra lui, omul îi mulţumeşte lui Dumnezeu că a scăpat cu viaţă şi nu se mai gândeşte la ce a pierdut. „Nu mai am nimic, doar hainele de pe mine şi maşina. Aveam lucruri în casă. Toate hainele de vară ale soţiei şi ale fiicelor care erau puse în saci au ars. Cred că toată valoarea bunurilor se ridică la un miliard. Bine că am scăpat cu viaţă. Merg înainte acum, ce să mai fac? Viaţa nu mi-o iau în nici un caz“, a mai spus Marin Bojă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS