19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlestemul a căzut iar pe locuinţele ANL

Blestemul a căzut iar pe locuinţele ANL

Locuinţele ANL din Craiova sunt urmărite de ghinion. De mai bine de trei ani se încearcă fără succes darea în folosinţă a 255 de apartamente şi garsoniere. De curând, reprezentanţii ANL au declarat că locuinţele vor fi inaugurate abia în A început şi anul 2008 şi nici vorbă de inaugurarea locuinţelor ANL de pe strada Potelu, nr. 122. Cele 255 de locuinţe mai au de aşteptat până să fie ocupate de chiriaşii de drept.

De data asta întârzierile au apărut pentru că municipalitatea nu a reuşit să aducă toate utilităţile la scările blocurilor. Deşi în toamna anului trecut a fost câştigată licitaţia pentru introducerea utilităţilor, administrabilii preconizând că până la începutul iernii lucrările vor fi finalizate, în realitate, lucrurile stau altfel.

„Terenul din jurul blocurilor nu este tot al primăriei. Pentru a aduce utilităţile trebuie să trecem pe proprietăţile unor persoane. Deşi am încercat să cădem la o înţelegere cu acestea, până în prezent nu am reuşit. Nu vor în ruptul capului să ne lase să tragem pe la ei utilităţile“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache.

Primăria se află din nou într-un impas, după ce anul trecut a încercat de mai multe ori să obţină banii necesari pentru investiţie, însă a dat greş. Abia în luna mai, din bugetul local s-a reuşit direcţionarea a patru milioane de lei pentru acest proiect.

Locuinţele, inaugurate abia în 2009

În ceea ce priveşte termenul de predarea a locuinţelor, viceprimarul nu a putut să precizeze o dată. Edilul a amintit că acestea nu sunt ridicate din banii primăriei, prin urmare nimeni nu le dă lor socoteală.

„Aşa putem să spunem şi noi că am trecut pe acolo şi văzând cum arată locuinţele putem afirma că sunt aproape gata. Nu avem putere nici măcar să ne ducem să le spunem să se grăbească. Nu e lucrarea noastră, nu răspundem noi de ea. În schimb, putem să ne ridicăm cu pretenţii când va veni vorba de recepţie. Dacă lucrările nu sunt de calitate bună, nu vom primi locuinţele“, a adăugat Iordache. Un exemplu elecvent este cel al ultimelor locuinţe ANL, inaugurate în urmă cu doi ani, în cartierul Craioviţa. Primăria a refuzat atunci recepţia pe motiv că acestea nu erau finisate.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Dana Florea, apartamentele şi garsonierele vor fi inaugurate cel mai probabil în primăvara lui 2009. În ceea ce priveşte listele de priorităţi, probabil nici în acest an nu vor fi întocmite, deoarece potrivit legii nu pot fi realizate dacă nu se dă în folosinţă nici o locuinţă ANL.

Ieri, pe strada Potelu, la nr. 122, câteva blocuri erau aproape de stadiul final. Muncitorii făceau ultimele retuşuri la apartamentele şi garsonierele care ar fi trebuit inaugurate în urmă cu un an. Aceştia au spus că lucrările se derulează anevoios din cauza lipsei utilităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII