20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de cereri pentru scutirea de impozit

Mii de cereri pentru scutirea de impozit

 

 

OLT. Peste o sută de pensionari cu venituri mici şi de beneficiari de ajutor social s-au adresat Direcţiei Economice a Primăriei Slatina pentru a depune documentele în vederea scutirii de la plata impozitului. Directorul instituţiei, Gheorghe Bodescu, a declarat că se aşteaptă la 5.000 de solicitări de scutire anul acesta, faţă de 3.200 depuse în 2007. Motivul ar fi creşterea nivelului salariului minim garantat în plată de la 390 la 500 de lei, care reprezintă plafonul venitului mediu lunar pe membru de familie pentru acordarea scutirii. Pensionarii care se încadrau în condiţiile impuse de primărie, dar care nu au depus actele anul trecut vor veni cu siguranţă în acest an. Pentru a beneficia de scutire încă din prima lună, aceştia trebuie să se adreseze direcţiei până la sfârşitul lui ianuarie.

Dacă pensionarii cu invaliditate gradul I beneficiază de scutire indiferent de cuantumul veniturilor, prin lege, cei cu gradul II trebuie să depună documentele solicitate de direcţie, condiţia fiind, ca şi în cazul pensionarilor la limită de vârstă, ca venitul mediu pe membru de familie să nu depăşească 500 de lei. Documentele şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru scutirea de la plata impozitului sunt: cerere-tip depusă de titularul de rol şi declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri (documente-tip), cupoane de pensie pentru soţ şi soţie (dacă sunt amândoi pensionari) din luna curentă sau luna anterioară depunerii cererii, în original, copie xerox după actul de identitate pentru titularul de rol, adeverinţă de elev sau student pentru copiii aflaţi în îngrijirea pensionarului. Datele privind situaţia beneficiarilor de ajutor social vor fi preluate din dosarele existente la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie a primăriei.

Foarte multe persoane s-au grăbit să achite integral impozitul, pentru a beneficia de reducerea de 10% stabilită de consiliul local, maximum prevăzut de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS