30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu căruţa spre spital

Cu căruţa spre spital

MEHEDINŢI. O femeie de 44 de ani, din judeţul Mehedinţi, a ajuns luni seară la spital după mai bine de patru ore de la solicitarea ambulanţei. Aceasta intrase în stare de inconştienţă după ce a fost lovită de un lemn în cap, iar soţul ei a sunat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi le-a cerut medicilor ajutor. O maşină a plecat la solicitare, dar, cu patru kilometri înainte de a ajunge la victimă, autospeciala a rămas blocată în zăpadă. „Am sunat pe la ora 13.00 la Ambulanţă şi au spus că vor veni imediat, dar pe la 14.30 ne-a sunat şoferul şi a spus că maşina a rămas blocată în zăpadă. Am luat-o pe soţia mea şi am pus-o în căruţă, iar după aproape o oră şi jumătate am ajuns la maşina înzăpezită“, a spus soţul femeii.

Şoferul şi asistentul ambulanţei au făcut eforturi să scoată maşina din zăpadă, dar în zadar. „Drumul era plin cu zăpadă, numai mormane, şi nici nu am putut să întoarcem. Am chemat pompierii în ajutor. Femeia a ajuns cu căruţa la ambulanţă în jurul orei 16.30. Prezenta un hematom la tâmpla stângă şi o fractură craniană în partea din spate. După ce ne-au deszăpezit pompierii, am plecat imediat spre spital“, a spus asistentul ambulanţei.

 

S-au înzăpezit şi pompierii

 

Autocamionul pompierilor s-a înzăpezit şi el în acelaşi loc în care ambulanţa era blocată de peste două ore. „Pompierii au fost chemaţi să ajute un echipaj al ambulanţei, care avea de transportat o victimă la spital. Au ajuns acolo, dar camionul s-a blocat în zăpadă. Am pus mâna pe lopeţi şi în cel mai scurt timp am deszăpezit ambulanţa“, a declarat căpitanul Liviu Borugă. După încă o oră de la plecarea salvării, pompierii au reuşit să deblocheze şi maşina lor.

Femeia a ajuns la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde medicii au internat-o de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS