15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPetrecere în stradă pentru târgujieni

Petrecere în stradă pentru târgujieni

Spectacolul organizat de primărie în centrul municipiului Târgu Jiu a scos mii de cetăţeni în stradă, dornici să se distreze şi să privească focul de artificii.

Mii de locuitori ai municipiului Târgu Jiu au sărbătorit Anul Nou în centrul oraşului. Potrivit estimărilor poliţiştilor comunitari, peste 10.000 de persoane s-au aflat în centru la cumpăna dintre ani, în zona dintre magazinul Parâng şi Piaţa Revoluţiei. Cu mic, cu mare, în familie sau cu prietenii şi vecinii, târgujienii au dorit să fie spectatori activi la spectacolul organizat de primărie. De altfel, acesta şi focul de artificii au fost principalele motive care i-au scos din case pe localnici. A fost pentru prima dată când, la cumpăna dintre ani, a fost organizat un concert, iniţiativa bucurându-se de o largă participare.

Bacio, în prim plan

Cetăţenii au început să sosească în centrul oraşului încă de la ora 22.00. Toată lumea aştepta spectacolul, al cărui cap de afiş au fost Bacio şi trupa sa. Cunoscutul cantautor şi interpret târgujian a încălzit atmosfera atât cu melodii specifice Sărbătorilor de iarnă, cât şi cu piese care i-au făcut pe spectatorii din Piaţa Revoluţiei să danseze şi să cânte. Două mici dansatoare au ajuns pe scenă, alături de Bacio, pentru a-şi dovedi talentul artistic, fiind premiate pentru calităţile pe care le-au arătat. Muzica s-a oprit cu doar câteva minute înainte de miezul nopţii, toată lumea fiind pregătită să desfacă sticlele cu şampanie.

20 de minute de artificii

La miezul nopţii a început şi focul de artificii. Acesta a durat 20 de minute, la fel ca şi anul trecut. Cu toate că erau interzise, petardele au fost folosite de oamenii veniţi în centrul oraşului. La adăpost de eventualele pericole au fost târgujienii aflaţi pe terasele blocurilor. De aici se aruncau atât petarde, cât şi artificii. Cei mai expuşi au fost cetăţenii din stradă. Câţiva târgujieni au fost loviţi de petarde şi s-au ales cu leziuni uşoare. Între aceştia s-a aflat chiar viceprimarul Ioan Roman Bărbuţi, care s-a ales cu o sperietură zdravănă.

 

Străzi pline de cioburi

În timp ce majoritatea oamenilor au urmărit spectacolul de artificii şi au avut grijă să nu plece acasă răniţi, unii dintre participanţii la petrecerea în aer liber au ales să îşi facă de cap într-o manieră proprie. După ce zona centrală s-a golit de petrecăreţi, în urmă au rămas cioburile de la sticlele de şampanie. Şi pe restul străzilor, circulaţia după ora 00.00 a devenit un calvar din cauza sutelor de sticle sparte. Ghinion au avut conducătorii auto care au ales să treacă prin zonă la ora respectivă sau să vină la spectacolul din centru cu maşina. Angajaţii de la primărie au reuşit să cureţe carosabilul în timp util, însă au existat destui şoferi furioşi pe cei care s-au distrat spărgând sticle.

19 cupluri la Poarta Sărutului

Dacă în Piaţa Revoluţiei spectacolul a fost garantat, în Parcul Central din apropiere, 19 cupluri au dorit să îşi unească destinele chiar în noaptea de Anul Nou. Primarul Florin Cârciumaru a oficiat cununia la care a participat un număr relativ mare de cupluri, raportat la ceilalţi ani. Chiar sub Poarta Sărutului, mirii au spus „da“ şi s-au bucurat de aplauzele unei asistenţe numeroase. Nu au participat numai rudele celor care au decis să se căsătorească, ci şi zeci de cetăţeni care au dorit să fie martori la un moment unic în noaptea de Anul Nou. Fiecare cuplu a fost premiat de primarul Florin Cârciumaru cu o diplomă, o sticlă de şampanie şi un tort.  

Revelionul solidarităţii

Din stradă, petrecerea s-a mutat în localuri şi în case. Unii dintre cei mai fericiţi cetăţeni din Târgu Jiu în noaptea de Anul Nou au fost participanţii la Revelionul solidarităţii. Petrecerea a fost găzduită de cantina Liceului nr. 2 şi a fost organizată de Primăria Târgu Jiu pentru copiiii din centrele de plasament sau care au părăsit instituţiile respective. Meniul a fost consistent şi bogat în mâncăruri specifice mesei de Anul Nou. Peste 200 de tineri au venit la Revelionul pregătit de municipalitate şi au ciocnit un pahar de şampanie cu edilii. O formaţie de muzică populară a încălzit atmosfera şi l-a făcut pe primarul Florin Cârciumaru să joace mai multe hore, alături de tinerii din centrele de plasament.

Poliţiştii comunitari au vegheat la buna desfăşurare a Revelionului solidarităţii. După cum a precizat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, peste 200 de tineri au fost prezenţi în cantina Liceului nr. 2. „A fost o mare bucurie pentru aceşti copii. Mulţi dintre ei nu aveau unde să îşi petreacă Sărbătorile şi nu aveau poate destui bani să aibă o masă cum trebuie de Sărbători. Anul acesta au venit în jur de 200 de tineri şi toţi s-au simţit bine. Unii locuiesc la Căminul Liceului nr. 3, alţii, în blocul de la Artego. Mulţi nu mai sunt instituţionalizaţi şi au fost nevoiţi să plece din centre la 18 ani. Au venit însă şi familii. Pregătirea a fost pentru 250 de porţii şi a ieşit bine pentru toţi. La început a fost chiar un scurt moment artistic, când toată lumea a cântat colinde“, a declarat şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS