15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCasă de vacanţă din Rânca, devastată de un incendiu

Casă de vacanţă din Rânca, devastată de un incendiu

Casa de vacanţă din zona montană Rânca, judeţul Gorj, aparţinând actualului şef al Administraţiei Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Ilfov, Marinel Nedeluţ, a ars într-un incendiu cu câteva zile înainte de intrarea în anul 2008. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj, incendiul a fost cauzat de efectul termic al coşului de fum neprotejat asupra materialelor combustibile. Au fost înregistrate pagube de aproximativ 18.000 de lei. Au ars centrala termică şi accesoriile combustibile din dotare, tavanul unei camere pe o suprafaţă de circa cinci metri pătraţi şi scara din lemn pe care se făcea accesul la etajul superior. Pompierii care au intervenit pentru stingerea focului au reuşit să salveze bunuri în valoare de 150.000 de lei.

Marinel Nedeluţ a ocupat funcţia de comisar-şef al Gărzii Financiare Gorj, iar apoi a fost şeful Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF.

Casa de vacanţă, modernizată de Mocanu

Marinel Nedeluţ este un personaj controversat. Numele acestuia apare în dosarul penal în care Nicolae Mischie a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie ca urmare a autodenunţului făcut de omul de afaceri Clement Mocanu. Acesta a declarat că a executat lucrări de construcţie la vilele şi casele de vacanţă aparţinând mai multor persoane cu funcţii de răspundere din judeţul Gorj, pentru a obţine contracte în special în sectorul miner, dar şi alte avantaje. Mai mult decât atât, Clement Mocanu a precizat, în autodenunţul pe care l-a făcut procurorilor anticorupţie, că beneficiarii lucrărilor au plătit doar o mică parte din valoarea reală a acestora. Printre locuinţele la care a executat lucrări de construcţie se numără şi casa de vacanţă din Rânca a lui Nedeluţ. Acesta mai deţine o vilă în municipiul Târgu Jiu, iar pe numele soacrei lui funcţionează, în centrul oraşului, un magazin de prezentare şi vânzare de mobilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU