Constantin Dascălu, preşedintele organizaţiei PC Dolj, a demisionat miercuri din funcţie, după ce conducerea centrală a partidului a anunţat că i-a acceptat demisia, deşi acesta nu şi-o dăduse.
Nemulţumirile în sânul filialei doljene au fost declanşate acum două săptămâni de solicitarea făcută de preşedintele PC, Dan Voiculescu, conform căreia toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene cu rezultate de sub 5% din voturi trebuie să-şi prezinte demisiile de onoare. Constantin Dascălu, a cărui organizaţie a obţinut la alegerile din 25 noiembrie 3,59% din sufragii, a declarat la momentul respectiv că nu îşi va da demisia decât în momentul în care vor pleca din partid toţi acei lideri marcanţi care au pătat imaginea formaţiunii prin scandaluri răsunătoare de presă. Surprinzător însă, marţi, pe site-ul conservatorilor a apărut ştirea că o comisie de evaluare care a analizat rezultatele de la alegeri a luat decizia de a accepta demisia preşedintelui Dascălu de la Dolj. Vestea l-a surprins până şi pe Dascălu, în condiţiile în care acesta nu ştia să fi semnat în acest timp vreun document prin care se arăta dispus să renunţe la funcţie.
Rezultatele slabe, provocate de scandalurile din partidul lui Felix
În contextul anunţului făcut de conducerea centrală a partidului, miercuri seară, Constantin Dascălu şi-a prezentat demisia din fruntea filialei doljene, spunând că, indiferent de eforturile făcute în teritoriu de conservatori la euroalegeri, imaginea partidului este grav deteriorată de lideri de la centru pe care Dan Voiculescu i-a promovat şi care s-au făcut remarcaţi mai degrabă prin scandaluri de corupţie relatate pe larg în presă. „Din păcate, trebuie să constat şi eu că oamenii care reprezintă partidul şi pe care i-aţi promovat lângă dumneavoastră nu au onoare, fură din banul public şi aduc în acest fel mari prejudicii Partidului Conservator şi societăţii. Aceasta e principala cauză a insuccesului“, arată Dascălu în demisia transmisă preşedintelui PC, Dan Voiculescu.
Comisia nu ştia că a acceptat o demisie inexistentă
În document, Dascălu precizează că renunţarea în mod oficial la funcţia politică reprezintă şi o încadrare în limite statutare a deciziei luate la vârful partidului, dat fiind faptul că membrii comisiei care se presupune că i-ar fi acceptat demisia nu aveau habar de această situaţie. „Fac acest gest şi pentru a aduce în cadrul statutului o decizie anunţată deja, faptul că a fost acceptată o demisie, a mea, care nu a existat. A fost anunţată decizia unei comisii care nu s-a întâlnit şi membrii comisiei nu aveau cunoştinţă de această decizie“, a spus Dascălu.
Dascălu pleacă din PC
Ca o completare a demisiei de miercuri, ex-preşedintele PC Dolj a declarat ieri că probabil va părăsi rândurile partidului în care a activat timp de şapte ani, însă deocamdată nu ştie încotro se va îndrepta. Dascălu a ţinut să precizeze că, imediat după apariţia ştirii că i s-a acceptat demisia care a pus pe jar toată organizaţia Dolj, preşedintele Dan Voiculescu i-a spus că publicarea veştii a fost o greşeală. „Trebuie să-mi reevaluez viitorul politic, dar deocamdată nu ştiu unde mă voi duce. E posibil orice în acest moment, sunt în concediu de odihnă şi am timp să mă gândesc. Nu puteam oricum să continuu în condiţiile în care mi-au acceptat o demisie pe care nu mi-am dat-o. M-a sunat apoi Voiculescu şi l-am întrebat cum e posibil să apară aşa ceva şi mi-a spus că a fost o greşeală. Atunci rămâneţi voi cu greşelile voastre şi eu cu ale mele“, a spus Dascălu. Fostul preşedinte al PC Dolj conduce în prezent Consiliul Judeţean Dolj, având ca şi coleg pe vicepreşedintele pesedist Victor Odolbaşa şi ca şef pe Ion Prioteasa, preşedintele executiv al PSD Dolj.