20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Spulberat de tren

MEHEDINŢI. Un grav accident s-a petrecut în comuna Cornea, din Caraş Severin. Mircea C., de 41 de ani, din Vrata, judeţul Mehedinţi, care conducea o autoutilitară, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la o trecere de cale ferată din localitatea respectivă şi a fost spulberat de un mărfar. „Pe DJ 608, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în satul Cruşovăţ, comuna Cornea, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane. În timp ce Mircea C., de 41 de ani, din localitatea Vrata, judeţul Mehedinţi, conducea o autoutilitară TV, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind lovit de locomotiva unui mărfar ce circula din direcţia Caransebeş – Orşova. În urma impactului, autoturismul a fost distrus în proporţie de 70%“, a declarat subinspector Adriana Beţa, de la IPJ Caraş Severin.

Şoferul însă a supravieţuit ca prin minune impactului cu trenul. Dar medicii sosiţi la locul accidentului au hotărât să ducă bărbatul rănit grav la un spital aflat la 90 de kilometri, în Mehedinţi. Ambulanţa a trecut prin două oraşe mari, staţiunea Băile Herculane şi Orşova, cu punct de prim ajutor, respectiv spital, dar nu a oprit decât atunci când pacientul a murit, la jumătatea drumului dintre locul accidentului şi Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. „Poate dacă îl duceau la Herculane sau Orşova tata mai trăia acum. Nu ştiu de ce medicii au hotărât să-l ducă atât de departe, tocmai la Severin. A scăpat după ce l-a lovit trenul, dar a murit în drum spre spital, în ambulanţă“, a spus unul dintre fiii bărbatului decedat.

 

La Herculane nu există spital

Martorii susţin că bărbatul trăia când a venit ambulanţa. „Victima accidentului feroviar a fost conştientă atunci când au luat-o medicii de pe ambulanţa din Băile Herculane. Noi le-am spus să îl ducă imediat la cel mai apropiat spital, în Herculane sau Orşova, dar cadrele medicale au spus că îl vor duce la Drobeta Turnu Severin, motivând că numai acolo este un spital cu dotările necesare îngrijirii acestei victime“, a declarat Marian Micşoniu, martor al accidentului.

Întrebaţi de ce au ales varianta spitalului aflat la o distanţă aşa de mare, medicii au spus: „În staţiunea Băile Herculane nu există spital, toţi bolnavii fiind duşi la Reşiţa, Orşova sau Severin, iar staţia de prim ajutor a ambulanţei este insuficient de dotată să poţi îngriji corespunzător pacienţi“.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor aspectelor ce au condus la producerea accidentului, dar şi a cauzelor decesului lui Mircea C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS