20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMâciu, donator şi recuperator în cazul Georgescu

Mâciu, donator şi recuperator în cazul Georgescu

Situaţia de la societatea de drumuri a administraţiei judeţene se complică. Directorul Gheorghe Mâciu va trebui să recupereze în următoarea perioadă de la fostul şef al unităţii, Eugen Georgescu, peste 300 de milioane de lei vechi pe care el însuşi le-a dat pe vremea când ocupa funcţia de director economic.

Directorul Mâciu va fi însărcinat în următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie al Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri să-l someze pe Eugen Georgescu, fostul director al unităţii, să returneze suma de 325 de milioane de lei vechi şi, în cazul în care acesta nu se conformează, să-l dea în judecată. Banii reprezintă, potrivit reprezentanţilor CJ, premii de performanţă pentru anii 2004 şi 2005 încasate necuvenit de Georgescu pe vremea când era director al SC LDP. De precizat este faptul că Mâciu a ocupat funcţia de director economic la SC LDP pe vremea când Georgescu era director, ceea ce înseamnă că actualul director al societăţii este nevoit să recupereze o sumă pe care a fost de acord să o repartizeze lui Georgescu şi pentru care a semnat.

„Eu am considerat la momentul respectiv că îi dau legal, Curtea de Conturi a fost de altă părere. E părerea dânşilor. Eu am avut raportul comisiei de cenzori care considera că au fost îndeplinite criteriile de performanţă. Trecând prin mai multe controale, acum îmi dau seama că poate am greşit. Trebuia să am aprobarea preşedintelui CJ, asta e greşeala mea“, a spus ieri Mâciu.

Mâciu s-ar putea bate cu el însuşi în instanţă

 

Raportul Camerei Judeţene de Conturi care a efectuat un control recent la societatea de drumuri relevă însă şi alţi vinovaţi pe lângă ex-directorul Eugen Georgescu. În raport se arată că însuşi actualul director Gheorghe Mâciu, pe atunci director economic, se face vinovat de faptul că Georgescu a primit peste 300 de milioane de lei ca premii în condiţiile în care nu îndeplinise în totalitate criteriile de performanţă impuse prin contract.

În aceste condiţii, directorul Mâciu ar putea ajunge în situaţia ingrată în care ar trebui să recupereze o parte din suma ajunsă în buzunarul lui Georgescu de la ex-directorul economic Gheorghe Mâciu. „Instanţa o să fie cea care decide aceste lucruri. Probabil că din cele 300 de milioane se va face o pondere şi fiecare din cei găsiţi vinovaţi va da cota respectivă înapoi. Nu mi se pare corect, dar să lăsăm instanţa şi pe cei de la Curtea de Conturi să decidă, pentru că încă nu s-a făcut încheierea la raport“, a spus Mâciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU