4.8 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalGorjProtecţia mediului, propovăduită de preoţi

Protecţia mediului, propovăduită de preoţi

Preoţii din Târgu Jiu le vor vorbi enoriaşilor, la slujba de duminică, despre importanţa colectării deşeurilor din echipamentele electrice şi electronice.

GORJ. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi Protoieria Târgu Jiu au semnat un protocol de colaborare în cadrul campaniei privind colectarea deşeurilor din echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri). Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a hotărât, împreună cu Vasile Vlădoiu, protopopul din municipiul Târgu Jiu, ca toţi cei 12 preoţi din localitate să vorbească enoriaşilor, în cadrul slujbei de duminică, despre importanţa colectării deşeurilor din echipamente electrice şi electronice.

„Mă bucur să văd din partea Bisericii şi a părintelui Vasile Vlădoiu o asemenea deschidere faţă de campania iniţiată de Ministerul Mediului, dar şi o preocupare pentru problemele cu care se confruntă comunitatea locală. Sunt convins că, venit din partea preoţilor, mesajul nostru va fi mult mai bine receptat“, a spus Gheorghe Fometescu.

 

Doamne ajută şi protejaţi mediul, fraţilor!

 

Enoriaşii care vor merge la slujba de duminică, începând de această săptămână până pe 3 noiembrie, când va fi ziua de colectare a deşeurilor, vor asculta predica preoţilor. Aceştia le vor vorbi despre importanţa protejării mediului, prin implicarea activă a cetăţenilor în campania de colectare a deşeurilor. După slujbă, printre vorbele de duh din predica preoţilor, enoriaşii vor asculta şi mesaje despre campania iniţiată de minister. „Este un lucru benefic faptul că fiecare cetăţean va putea să scoată afară vechile echipamente electronice şi nu le mai aruncă pe câmp. Astfel, mediul nu va mai fi poluat. Noi credem că mesajul acesta, dacă va veni din gura unui preot, va ajunge mult mai uşor la urechile enoriaşilor. Ne vom strădui şi vom încerca să-i conştientizăm“, a spus Vasile Vlădoiu.

3 noiembrie, prima zi

Campania naţională de colectare a deşeurilor din echipamente electrice şi electronice se va desfăşura la iniţiativa Ministerului Mediului, pe 3 noiembrie, când fiecare român va putea să scoată în stradă aceste echipamente pentru a fi preluate de firmele specializate. Această zi va însemna iniţierea procesului de colectare a DEEE-urilor, urmând ca acţiunea să se transforme într-o regulă ce va fi respectată la nivel naţional, o zi pe lună sau o zi pe trimestru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS