17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMischie a câştigat în instanţă funcţia de prorector al UCB

Mischie a câştigat în instanţă funcţia de prorector al UCB

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a câştigat procesul cu Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu privind reîncadrarea acestuia în funcţia de prorector al instituţiei de învăţământ superior.

Instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a dispus, în urmă cu trei zile, prin sentinţă judecătorească, repunerea lui Mischie în funcţia de prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB), precum şi plata drepturilor salariale pe o perioadă de un an şi nouă luni în care nu a mai ocupat postul de conducere. Fostul preşedinte al PSD Gorj şi al consiliului judeţean susţine că hotărârea trebuie pusă imediat în aplicare, deşi există posibilitatea ca UCB să facă recurs. „Curtea de Apel Craiova şi-a spus punctul de vedere cu privire la acest caz, iar sentinţa dată de Tribunalul Gorj trebuie pusă în aplicare. Voi face titlu de punere în executare a acesteia“, a spus Nicolae Mischie.

Dorel Chiriţescu, purtătorul de cuvânt şi cancelarul UCB, a spus că trebuie să se înfiinţeze mai multe posturi de conducere pentru a satisface toate solicitările: „Nu ştiu nimic de această hotărâre. O să înfiinţăm încă 15-20 de funcţii de prorector şi cinci-şase de rectori ca să satisfacem toate orgoliile şi solicitările de funcţii“.

 

Curtea de Apel Craiova i-a dat câştig de cauză lui Mischie

 

Nicolae Mischie a fost eliberat din funcţia de prorector al UCB la sfârşitul anului 2005, în urma unei decizii a Senatului Universităţii. Mischie a contestat în instanţa de judecată această decizie, invocând că se afla în concediu medical şi că pierderea funcţiei nu se putea face decât prin alegeri în cadrul Senatului. În primă fază, Tribunalul Gorj a respins acţiunea lui Nicolae Mischie, dar acesta a declarat recurs la Curtea de Apel Craiova, care a admis cauza, a casat hotărârea Tribunalului Gorj şi a trimis-o spre rejudecare la aceeaşi instanţă de judecată.

Nicolae Mischie este profesor la Facultatea de Ştiinţe Juridice, unde mai predă şi soţia acestuia, doctor, şefa Secţiei Medicale din cadrul Spitalului Judeţean Gorj. Sanda Mischie susţine cursul de medicină legală. Nicolae Mischie este unul dintre fondatorii universităţii de stat din Târgu Jiu.

 

Mischie, condamnat de două ori

 

Nicolae Mischie este cel mai mediatizat personaj politic din judeţul Gorj. Acesta a fost în perioada 1996 – 2004 preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi al organizaţiei judeţene a PSD. El a suferit până acum două condamnări şi este judecat în alte două procese. Mischie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la un an de închisoare cu suspendare pentru contrabandă şi introducerea în ţară a unei arme de vânătoare fără a o declara organelor vamale. De asemenea, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe fostul baron de Gorj la patru ani de închisoare, într-un dosar de corupţie în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Mischie mai este judecat pentru contrabandă cu maşini. Anchetatorii au dispus trimiterea lui în faţa instanţei pentru introducerea în ţară a două autoturisme achiziţionate din Italia, fără să plătească taxe vamale, acestea fiind trecute pe numele unei firme care beneficia ilegal de drepturile prevăzute pentru zonele defavorizate.

De asemenea, procurorii au constatat, într-un alt dosar, că Mischie a intervenit pentru ca mai multe lucrări de modernizări de drumuri să fie date omului de afaceri Relu Ştefănoiu, din Novaci. Anchetatorii au stabilit că lucrările nu au fost efectuate decât pe hârtie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS