20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalNatura, a doua iubire a lui Valentin Voicu

Natura, a doua iubire a lui Valentin Voicu

Colonelul Valentin Voicu, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, are, alături de multe alte iubiri, una specială. Pe lângă faptul că îşi iubeşte familia şi cariera, este îndrăgostit de natură. Aceasta reprezintă pentru el un izvor de energie.

Valentin Voicu şi-a început cariera în anul 1979, când a susţinut primul examen la Şcoala Militară de ofiţeri activi şi a fost declarat admis. Apoi, a fost repartizat în Târgu Jiu, unde a lucrat până în anul 1990, parcurgând câteva trepte, până la ofiţer în statul major al unităţii, după care a fost transferat la Piteşti, până în anul 1997. În acel an a fost numit şef de stat major la Slatina, până în 2005, când, în urma altui concurs, a fost promovat inspector-şef.

 

24 de ani de căsnicie

 

Colonelul Voicu este căsătorit de 24 de ani. Soţia sa este cadru didactic la Şcoala generală nr. 3 din Slatina. Soţii Voicu s-au cunoscut la Târgu Jiu, în anul 1983. El a curtat-o cam un an, apoi s-au decis să-şi oficializeze relaţia. „Avem doi copii deosebiţi, fată şi băiat, născuţi în aceeaşi zi, aceeaşi lună, aceeaşi oră, au aceeaşi înălţime şi greutate, diferenţa dintre ei fiind de un an. Ei îşi iubesc foarte mult mama, deoarece soţia mea s-a ocupat mai mult de educaţia lor, dar şi de mine sunt ataşaţi, deoarece eu m-am ocupat de părţile mai bune (distracţie, călătorii). Soţia ştie foarte bine acest lucru“, povesteşte şeful Jandarmeriei din Olt. Deşi recunoşte că nu-şi petrece cu familia atâta timp cât ar dori, Valentin Voicu susţine că, „atunci când avem posibilitatea, un week-end îl petrecem împreună“. De fapt, una din plăcerile sale este de a ieşi cu familia la iarbă verde. „În timpul liber, îmi place să stau cu familia, să ies în mijlocul naturii, la un grătar sau la pescuit. Când sunt în mijlocul naturii, simt că mă încarc cu energie, ceea ce mă face ca la început de săptămână să pot lua problemele de la capăt“. În concedii, îi place să viziteze locuri istorice din ţară. În străinătate a fost o singură dată, în Spania, unde l-a uimit „mentalitatea oamenilor în ceea ce priveşte munca“.

 

Iubitor de animale

 

Colonelul Voicu recunoaşte că are o mare „boală“ – pescuitul. „Chiar dacă mulţi nu vor crede acest lucru, cei mai mulţi bani îi cheltuiesc pe ustensilele de pescuit. Este hobby-ul meu, singurul lucru care mă relaxează în totalitate. Chiar dacă nu prind peşte nu mă deranjează, pentru că pur şi simplu îmi place să fiu în natură“. Voicu se descrie drept un mare iubitor de animale: „Am avut un doberman, care atât de mult a fost îndrăgit de familie, încât atunci când l-am pierdut am suferit foarte mult şi am considerat că nici unul nu o să mai fie la fel“.

Şeful jandarmilor susţine că nu cheltuieşte bani pentru a-şi ajusta imaginea: „Nu investesc nici un ban în imaginea personală. Consider că imaginea nu este dată de aspectul fizic, ci de caracterul şi performanţele individului“.

Aflat prin natura meseriei în apropierea arenelor sportive, unde jandarmii trebuie să păstreze ordinea, colonelul Voicu îşi aduce aminte că a jucat fotbal de performanţă la FC Argeş, cu ani în urmă. „Acum îmi place doar să privesc fotbalul şi detest violenţa de pe stadioane“, a declarat Valentin Voicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU