19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi doctori, anchetaţi de Colegiul Medicilor

Doi doctori, anchetaţi de Colegiul Medicilor

Gorj. Colegiul Medicilor din Gorj va demara o anchetă internă, după ce o femeie a învinovăţit doi doctori de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu de moartea fiicei sale. Nicoliţa Ştefan crede că fiica sa, Anamaria Gugea, de 26 de ani, nu mai este în viaţă pentru că medicii gorjeni nu şi-au făcut datoria.

Femeia a mai spus că fiica sa nu a fost tratată aşa cum trebuia, fapt care a dus la deces. La mijlocul lunii iulie, fiica sa a fost plimbată timp de câteva zile pe la mai multe secţii medicale ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu, fără a fi îngrijită aşa cum trebuie. Starea de sănătate a fetei s-a agravat şi a ajuns la Spitalul din Craiova în comă de gradul 4, unde a şi decedat după cinci zile în care a stat conectată la aparate.

Tânăra urma să fie mireasă în această toamnă şi avea o stare de sănătate care, aparent, nu îi punea în pericol viaţa.

Colegiul Medicilor s-a reunit ieri pentru a vedea care este situaţia în acest caz. Doctorul Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a declarat că pacienta suferea de o insuficienţă hepatică şi renală, motiv pentru care a avut o evoluţie negativă rapidă. Pălivan a afirmat că doi medici, unul de la secţia medicală şi altul de la reanimare, au fost chemaţi să dea explicaţii, după care Colegiul Medicilor va formula un punct de vedere. Soluţia pronunţată va putea fi contestată de Nicoliţa Ştefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS