10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalViaţă după moarte

Viaţă după moarte

După moartea unui tânăr din Strehaia, accidentat grav la începutul săptămânii, mai mulţi bolnavi au acum o nouă şansă, părinţii acestuia permiţându-le medicilor să fie prelevate organele singurului lor copil.

Un accident grav a fost înregistrat în localitatea mehedinţeană Strehaia, chiar în ziua deschiderii noului an şcolar. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, luni, în jurul orei 14.00, pe DN 67 A, în Strehaia, Constantin B., de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie, a acroşat trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, din aceeaşi localitate, care ieşiseră de la şcoală şi se deplasau regulamentar spre Motru. În urma impactului, două persoane au fost accidentate uşor, însă Gabriel, un tânăr de 18 ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, fiind internat în comă profundă, de gradele doi – trei.

Nici la Bucureşti nu a putut fi salvat

Medicii doljeni au decis că singura şansă pentru ca adolescentul să fie salvat este transferul la un spital din Capitală. Gabriel a fost transportat marţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, cu un elicopter SMURD, la Spitalul „Floreasca“ din Bucureşti. Elicopterul SMURD a ajuns în Capitală în aceeaşi zi, în jurul orei 13.30, iar de atunci şi până joi medicii au încercat să-i salveze viaţa. Joi, în jurul prânzului, Gabriel a decedat. Moartea sa nu va rămâne însă o simplă cifră în statisticile poliţiştilor de la Rutieră, pentru că părinţii au decis ca organele copilului lor să fie donate, pentru a face un bine mai multor bolnavi în stare critică. Doctorii de la „Floreasca“ au prelevat de la tânărul decedat inima, ficatul, rinichii, corneele, porţiuni de piele şi tendoane. În aceeaşi zi, inima a fost transplantată unui bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul „Floreasca“, iar ficatul va ajunge la o femeie din Neamţ cu ciroză în fază terminală.

Dosar penal

Poliţiştii mehedinţeni au deschis pe numele şoferului Daciei, după producerea accidentului, dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă. După decesul lui Gabriel, şoferul va fi cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII