15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFantoma din România cu 800 de maşini

Fantoma din România cu 800 de maşini

Are 800 de maşini, toate înregistrate pe numele lui, însă se pare că este o persoană care nu există. Protagonistul acestei poveşti este o „fantasmă“, chiar dacă în documente cel care poartă numele de Florean Micu este un personaj care a făcut afaceri prospere.

În spatele acestui nume, poliţiştii cred că se ascunde o organizaţie internaţională de trafic cu maşini. Cazul a fost prezentat de cotidianul italian La Stampa, care face un apel „către cei care l-au văzut pe domnul Florean Micu“. Florean, născut la Reşiţa, pe 4 martie 1987, şi rezident la Milano, este căutat de poliţişti, carabinieri şi poliţia urbană care vor să înţeleagă cum au fost înregistrate pe numele lui peste 800 de maşini, care din când în când apar pe străzile din Italia, fiind de fiecare dată conduse pe persoane de etnie romă şi care nu de puţine ori au fost implicate în incidente stradale.

Florean Micu figurează mereu drept proprietar al vehiculelor, o parte dintre ele aproape noi (Mercedes, BMW, Fiat sau Peugeot), altele aproape distruse. Maşinile sunt dotate cu plăci de înmatriculare româneşti sau franceze şi majoritatea sunt aduse din Germania. Cazul a fost descoperit de poliţia urbană din Torino, care a alertat poliţia din Milano în speranţa de a da de urma cetăţeanului român, însă Florean se pare că nu există. În casa din strada Bassano del Grappa 28, din Milano, care figurează în documente drept reşedinţă a bărbatului, nu este nimeni care să se numească astfel şi nici una dintre persoanele interogate nu îl cunoaşte.

Nici şoferii maşinilor depistate în trafic pe numele lui Florean nu l-au văzut, aceştia spunând că maşina este împrumutată de la un prieten care îl cunoaşte pe proprietar. Autorităţile italiene cred că este vorba despre un nume fictiv şi că în spatele acestuia se ascund diverse alte personaje cu interese de afaceri mult mai vaste şi ramificate. Ancheta în acest caz este în plină desfăşurare, până la descoperirea de noi informaţii, poliţiştii lovindu-se doar de declaraţii de genul „Florean Micu? Nu ştim cine este. Noi nu l-am văzut niciodată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII