17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal20.000 de spectatori la filmul lui Mungiu

20.000 de spectatori la filmul lui Mungiu

Filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme d’Or, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, a adunat aproximativ 20.000 de spectatori în cinematografele din România, de la premiera din 14 septembrie, iar aproape 3.000 de oameni au văzut pelicula în caravana ce a debutat pe 17 septembrie, anunţă producătorii. Pelicula, care rulează în această săptămână şi la Cinematograful „Patria“, a avut cei mai mulţi spectatori în box-office-ul românesc de weekend-ul trecut, 10.611, deşi a ocupat locul doi, pentru că pelicula americană „Ora de vârf 3“ a avut încasări mai mari. Filmul a adunat deja aproximativ 20.000 de spectatori, dintre care 3.000 l-au văzut în caravana iniţiată de realizatorii peliculei pentru a duce „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“ în 15 oraşe rămase fără cinematograf.

Caravana a fost deja la Tulcea şi Brăila, iar ieri a ajuns la Galaţi şi urmează Focşani. Filmul se opreşte câte două zile în fiecare oraş, unde are câte patru proiecţii, cu ajutorul unui echipament tehnic adus din Germania.

Pelicula premiată la Cannes a intrat, de ieri, şi în cinematografele din Bacău, Craiova şi Cluj, şi rulează în paralel şi în Braşov şi Bucureşti, unde a avut premiera săptămâna trecută. Potrivit criticilor de film intervievaţi miercuri de NewsIn, filmul lui Mungiu, care a avut mai mulţi spectatori la premieră decât aproape toate filmele româneşti ce au rulat în cinematografe în ultimii zece ani, în afară de „Garcea şi Oltenii“, are şanse să ajungă pe primul loc în topul producţiilor autohtone cu cel mai mare număr de spectatori. Criticul Andrei Gorzo a spus că, în mod normal, nu ar fi fost atât de optimist, din cauza crizei sălilor de cinema, însă faptul că filmul a plecat în caravană îi dă „mari sorţi de izbândă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS