12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Manţog, oaie neagră pentru foştii săi colegi

Ionel Manţog, oaie neagră pentru foştii săi colegi

Fostul senator democrat Marian Marinescu, dat afară din PD, l-a criticat dur pe fostul său coleg de partid Ionel Manţog şi l-a dat exemplu negativ, considerându-l un campion al dosarelor penale.

GORJ. Preşedintele PD Gorj, Ionel Manţog, a fost dat exemplu negativ de fostul senator Marius Marinescu, exclus ieri din PD. Senatorul a fost dat afară din partid pe motiv că a creat prejudicii de imagine partidului şi şi-a atacat colegii. Criticând decizia Biroului Naţional Permanent, care a votat în unanimitate plecarea sa din PD, fostul parlamentar democrat s-a apărat, invocând exemplul negativ, reprezentat de liderul democraţilor gorjeni, Ionel Manţog. Într-un comunicat de presă dat publicităţii, senatorul Marinescu îl consideră pe fostul său coleg de la Gorj un campion al corupţiei şi al dosarelor penale. „Poate că este mai puţin grav să ai patru dosare de corupţie trimise în judecată, cum este cazul lui Ionel Manţog, «campion» la acest capitol, decât să nu ai nici un dosar şi să nu-ţi tacă gura. Acest Manţog, mare şef de filială judeţeană PD, corespunde perfect profilului de «militant» PD, cu şanse de a deveni membru al BPN. E mai puţin grav să faci trafic de energie, decât să ataci «băieţii deştepţi»“, a făcut public senatorul Marius Marinescu.

„Oaie neagră“… de lux

Democratul Ionel Manţog a devenit celebru după ce a fost numit secretar de stat în cadrul fostului Minister al Economiei şi Comerţului, ocazie cu care a ieşit la iveală şi dosarul de strămutat de lux pe care DNA i l-a instrumentat liderului Organizaţiei Judeţene Gorj a PD. Manţog a fost primul lider din cadrul PD anchetat de procurorii anticorupţie. Dosarul în care a şi fost trimis în judecată controversatul politician, ex-membru al PSD, viza modul în care Societatea Naţională a Lignitului Oltenia i-a construit, pe numele soţiei, Ecaterina Manţog, vila din cartierul Primăverii. Adversarii săi politici susţin că Ionel Manţog se află în spatele unor afaceri în minerit şi controlează în Gorj câteva ziare, un post de radio şi o televiziune. Recent, preşedintele democraţilor gorjeni a declarat că va posta pe un blog găzduit de site-ul PD Gorj documente în care să îşi demonstreze nevinovăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS