15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA treia zi de proteste la Afumaţi

A treia zi de proteste la Afumaţi

Cei 26 de elevi de gimnaziu din comuna doljeană Afumaţi nu s-au dus nici ieri la şcoală. Părinţii au refuzat să-i lase să meargă la ore, pentru că nu au primit până acum răspunsul aşteptat de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. „Am trimis o petiţie Inspectoratului Şcolar, prin care ceream ca o echipă de acolo să vadă cele două şcoli de la Afumaţi şi Boureni şi să ne spună care cred că este mai bine dotată pentru copiii noştri. Nu am primit nici un răspuns până acum. Dacă nu se va da curs invitaţiei noastre, nu ne vom lăsa copiii la şcoală“, a spus Titel Stoenescu, părintele unuia dintre elevi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu a dat curs invitaţiei şi pare să nu conştientizeze gravitatea situaţiei, aşteptând ca nemulţumirile părinţilor să se stingă de la sine.

„Părinţii trebuie să înţeleagă că este pentru binele copiilor lor să înveţe la Şcoala din Boureni. Dacă vor rămâne la Afumaţi, vor învăţa în continuare în clase de simultan şi nu cred că îşi doresc lucrul acesta. Altfel se învaţă într-o clasă normală“, a declarat ieri Angela Soare, inspector de imagine la ISJ Dolj.

Părinţii elevilor de gimnaziu din Afumaţi au refuzat să-şi mai lase copiii la şcoală după ce gimnaziul din satul de centru a fost desfiinţat şi elevii au fost transferaţi la Şcoala din Boureni, ca urmare a unei hotărâri a ministerului educaţiei, cercetării şi tineretului, care prevede desfiinţarea din acest an şcolar a claselor de simultan. Hotărârea MECT a fost completată de decizia ISJ Dolj care, ţinând cont de numărul de elevi, a hotărât ca şcoala unde se va face comasarea să fie la Boureni, şi nu la Afumaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII