18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Jaf în spitale

Jandarmii doljeni au prins la sfârşitul săptămânii trecute patru femei care sustrăseseră alimente din bucătăria Spitalului de Urgenţă Craiova şi a Spitalului Municipal „Filantropia“.

 

Aprovizionarea bucătăriei făcută săptămâna trecută de conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova le-a dat „de lucru“ angajaţilor, aceştia dând iama în alimentele destinate bolnavilor. Sâmbătă, în jurul orei 21.00, jandarmii doljeni au depistat două persoane care ieşeau din unitatea sanitară cu sacoşele burduşite de produse alimentare. Conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, Milica Radu, de 54 de ani, şi Tănţica Vânătoru, de 43 de ani, ambele angajate ca muncitoare necalificate în cadrul spitalului, au fost surprinse în timp ce ieşeau pe poarta unităţii cu mai multe produse alimentare. Acestea au fost sustrase de la locul de muncă, adică din Blocul Alimentar. La controlul sacoşelor s-a stabilit că femeile plecaseră de la serviciu cu aproximativ 3 kg de cartofi, 1 kg de ceapă, 1 kg de zahăr, 2 kg de roşii, 1 kg de dovlecei, 1 kg de morcovi şi cinci pâini, declarând în faţa oamenilor legii că voiau să le folosească pentru consumul propriu.

Furt şi la Spitalul Municipal „Filantropia“

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, un echipaj al jandarmilor doljeni a surprins două persoane care încercau să sustragă produse alimentare din incinta altui spital. De data aceasta este vorba despre două bucătărese de la Spitalul Municipal „Filantropia“, Ana Mariana Cernea, de 43 de ani, şi Florentina Giurea, de 47 de ani, ambele din Craiova. Jandarmii au stabilit că acestea au sustras după terminarea programului de lucru mai multe produse alimentare – o pungă cu tochitură, patru pâini, două borcane de bulion, două borcane de compot şi o pungă cu orez – pe care intenţionau să le folosească pentru consum propriu. „Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar actele de constatare urmează să fie înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor“, a precizat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Dolj.

Jandarmii au precizat că astfel de acţiuni vor fi tot mai frecvente în zona spitalelor din municipiul Craiova. Conducerile celor două unităţi sanitare din Craiova nu au putut fi contactate ieri pentru a preciza dacă este posibil să fie aplicate şi eventuale sancţiuni administrative pentru cele patru femei.

Furturi din spitale

Jandarmii doljeni au prins în iulie trei bucătărese de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, care încercau să iasă pe poartă cu sacoşele pline de produse, folosite la prepararea hranei bolnavilor. La mijlocul lunii martie a acestui an, oamenii legii au mai prins un angajat al Spitalului de Neuropsihiatrie care furase mâncare de la bucătărie. Bărbatul a fost surprins în timp ce sărea gardul spitalului, găsindu-se asupra sa mai multe produse alimentare sustrase din bucătăria unităţii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII