18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul de Mediere Craiova, prezentat ministrului justiţiei

Centrul de Mediere Craiova, prezentat ministrului justiţiei

O delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti a prezentat vineri ministrului justiţiei, Tudor Chiuariu, progresele programului în domeniul medierii. Conform unui comunicat emis de Ministerul Justiţiei, experţii americani au prezentat cele mai importante realizări în domeniul medierii, adică înfiinţarea Centrului-Pilot de Mediere din Craiova, încheierea protocolului între Centrul de Mediere Craiova şi Judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj, dar şi formarea a peste 400 de avocaţi ca mediatori profesionişti.

Medierea este o modalitate de soluţionare pe cale amiabilă a conflictelor, o alternativă a procesului în instanţă, cu ajutorul unui mediator care, prin metode şi tehnici de comunicare şi negociere, asistă părţile aflate în conflict pentru a se ajunge la o înţelegere. Avocaţii români, dar şi membri ai altor categorii profesionale au fost interesaţi de cursurile experţilor americani în domeniul medierii, în prezent, pe lista de aşteptare a Centrului de Mediere din Craiova fiind înscrise peste 700 de persoane.

Ministrul Tudor Chiuariu a asigurat delegaţia americană de întreg sprijinul Ministerului Justiţiei în vederea derulării proiectelor viitoare, subliniind faptul că „reforma justiţiei înseamnă şi reducerea timpului de soluţionare a unui dosar şi a volumului de activitate în instanţe, medierea fiind una dintre soluţiile atingerii acestor obiective“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS