19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPortjartierul, din nou la modă

Portjartierul, din nou la modă

Combinat cu bustiere sau corsete, portjartierul, care a alimentat visele fierbinţi ale adolescenţilor anilor ’30, revine la modă.

Chiar dacă este vorba despre un articol de lenjerie mai degrabă incomod şi cu siguranţă evitat atunci când vine vorba de a fi purtat la serviciu, femeile se folosesc de acesta pentru a-i seduce pe domni. Considerat pentru o perioadă de timp drept un accesoriu tipic al prostituatelor, azi moda portjartierului revine în forţă.

15 la sută dintre femeile franceze poartă acest articol de lenjerie, despre care au declarat că sunt convinse că reprezintă un „element indispensabil“ atunci când o femeie îşi pune în cap să seducă un bărbat sau când vine vorba despre păstrarea aprinsă a dorinţei în cadrul unui cuplu.

Chiar dacă ne aflăm în mileniul trei, reprezentantele sexului frumos îşi îndreaptă atenţia către elementele retro nu numai la capitolul vestimentaţi, dar şi articole de lenjerie. „Sunt destul de uimită să văd că doamnele au început în număr din ce în ce mai mare să poarte portjartier. Ca să fiu sinceră, dresurile sunt de o mie de ori mai comode şi uşor de purtat. Este adevărat însă că efectul nu este acelaşi. O femeie în dresuri nu este la fel de provocatoare precum una cu portjartier“, a declarat stilista Chantal Thomas, specializată în crearea de lenjerie pentru doamne.

 

Un simbol al senzualităţii

 

Portjartierul a parcurs mai multe epoci şi şi-a făcut simţită prezenţa în rândul doamnelor din diverse clase sociale, afirmându-se mereu ca un accesoriu extrem de provocator. Nimeni nu ştie cu exactitate cine este inventatorul acestui articol de lenjerie. Cei mai mulţi cred că francezul Fereol Dedieu este cel care în anul 1876 a lansat acest tip de lenjerie. „Era şi este vorba despre un accesoriu care foloseşte pentru susţinerea ciorapilor. Spre deosebire de sutien, care poate fi văzut printr-o bluză transparentă sau foarte decoltată, portjartierul este văzut doar de o singură persoană. Nu poate fi văzut decât în intimitate. Atunci când o femeie îşi pune portjartier o face intenţionat, cu un scop precis, pentru o persoană anume, iar dorinţa este mereu aceeaşi: de a seduce. Portjartierul dă frâu liber imaginaţiei şi jocurilor sexuale“, a mai spus Chantal Thomas. La nivel de vânzări, potrivit estimărilor specialiştilor, la fiecare 300 de portjartiere se vând 3.000 de sutiene. De aceea, s-a constatat că din ce în ce mai mulţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani sunt cei care fac cadou un portjartier partenerelor lor. „Comportamentul masculin s-a schimbat mult. Dacă în urmă cu 20 de ani cei care cumpărau un portjartier pentru soţii erau bărbaţii cu vârste între 40 şi 50 de ani, în zilele noastre, tinerii sunt cei care preferă acest articol. Dacă înainte era preferat portjartierul negru, acum atenţia se axează asupra celor colorate. Nu se poate spune că portjartierul negru este neglijat, acesta păstrându-şi mereu farmecul său aparte“, a declarat Thomas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU