19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzica - afrodiziacul cel mai bun

Muzica – afrodiziacul cel mai bun

Dacă doriţi să petreceţi clipe de neuitat în compania persoanei iubite, uitaţi de bomboane şi floricele şi concentraţi-vă atenţia asupra celei mai potrivite ambianţe sonore, care să vă aducă iubita în dispoziţia dorită.

S-a confirmat ştiinţific faptul că muzica stimulează secreţia de hormonul fericirii, serotonina. În plus, o ambianţă sonoră plăcută stimulează şi nivelul cerebral de cortizol, hormonul responsabil pentru stres. În aceste condiţii, este evident de ce alegerea unei muzicii adecvate se poate dovedi în cele din urmă cel mai bun afrodiziac. Pentru a veni în ajutorul cititorilor săi, tabloidul britanic The Sun a realizat un clasament cu cele mai seducătoare melodii din lume, cu ajutorul cărora şansele de a vă cuceri definitiv partenera cresc simţitor. Pe locul zece în clasament regăsim melodia „Do Ya Think I’m Sexy“, hitul din 1978 al veteranului Rod Stewart. Succesul la femei al scoţianului este de notorietate mondială. În prezent, nonconformistul solist este un bărbat la casa lui şi declară că a pus capăt escapadelor amoroase. Stewart este precedat în clasament de „Sexual Healing“, al lui Marvin Gaye.

Hitul din 1982 demonstrează, dacă mai era nevoie, faptul că muzica soul merge direct la sufletul doamnelor. Potrivit „legendei“, melodia care a ocupat timp de zece săptămâni locul întâi în topuri a fost scrisă ca un fel de tratament pentru Marv, despre care se spune că ar fi fost dependent de revistele porno. Urmează în clasament celebrul „Nothing Compares 2 U“, cu care Sinead O’Connor cucerea topurile în anii ’80. Pe locul şapte, regăsim melodia „I Can’t Stop Loving You“ a legendarului Ray Charles, precedată de alt hit celebru: „When A Man Loves A Woman“, din 1966, al lui Percy Sledge. Melodia a fost preluată ulterior de Michael Bolton, care în 1991 a câştigat un Grammy pentru acest hit.

 

Melodii de „inimă albastră“

 

Locul cinci în clasament este ocupat de legendara melodie din 1965 „Unchained Melody“ a formaţiei The Righteous Brothers, preluată de Elvis Presley la ultima sa apariţie televizată. În plus, melodia a rămas întipărită în memoria cinefililor graţie memorabilei scene cu Patrick Swayze şi Demi Moore din pelicula „Ghost“. Pe locul patru în top îl regăsim pe veteranul Al Green cu al său „Let’s Stay Together“, melodie preluată şi de Tina Turner, Michael Bolton şi Michelle Williams de la Destiny’s Child. Poziţia a treia în top este ocupată de irlandezii de la U2 cu al lor „With or Without You“, acesta fiind de altfel şi primul cântec al formaţiei care a ajuns pe locul întâi în topurile americane. Medalie de argint pentru clasicul „Every Breath You Take“, din 1983, al formaţiei The Police, care a fost preluat şi de Puff Daddy în 1991, în piesa „I’ll be Missing You“. Lider absolut al clasamentului a fost desemnat single-ul „Lets Get It On“, al lui Marvin Gaye, un clasic deja printre îndrăgostiţi. În 1973, melodia făcea ravagii pe mapamond, fiind prezentă 61 de săptămâni în clasamentele de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS