17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMusculoşi cu consecinţe

Musculoşi cu consecinţe

În timp ce doamnele fac tot posibilul să semene cu voluptuoasa Pamela Anderson, bărbaţii visează la „pachete de muşchi“ şi un trup atletic a la Brad Pitt sau Russel Crowe.

Stereotipurile fizice sub semnul perfecţiunii nu sunt doar o caracteristică a doamnelor. Şi pentru bărbaţi, noile modele de referinţă, dotate cu trupuri atletice şi cu bicepşii la vedere, devin un exemplu de urmat cu orice preţ. În nebunia lor de a avea un fizic a la Brad Pitt, Russell Crowe sau Raoul Bova, mulţi bărbaţi sunt dispuşi să facă orice. Ei ajung să exagereze cu activitatea fizică şi se „îndoapă“ cu fel de fel de proteine, ajungând chiar la consumul de steroizi, aşa cum rezultă dintr-un studiu prezentat la American Psychological Association.

După ce, ani la rând, doamnele erau cele care aspirau la silueta starurilor mediatizate, acum este rândul bărbaţilor să urmeze exemplul modelelor masculine musculoase şi cu trupuri atletice prezente la tot pasul la televizor sau în presă. În aceste condiţii, nu este de mirare că tot mai mulţi reprezentanţi ai sexului tare încep să creadă că singurul mod de a avea succes este să aibă bicepşi şi pectorali impresionanţi. „Bărbaţii de azi nu vor doar muşchi, vor şi un corp suplu, care să scoată în evidenţă antrenamentele de la sală.

De aici încep abuzurile, ei ajungând să fie obsedaţi de greutate, să aibă o adevărată fobie faţă de anumite mâncăruri considerate inamici ai siluetei. Există o mare diferenţă între bărbaţii sportivi, care sunt atenţi la ce mănâncă, şi cei care fac sport doar ca să îşi poată afişa muşchii“, crede psihologul Tracy Tylka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS