25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Aninoasa, clopoţelul sună la mină

La Aninoasa, clopoţelul sună la mină

Elevii de la Şcoala Generală „Sfânta Varvara“ din Aninoasa vor învăţa cel puţin o jumătate de an în clădirea administrativă a fostei Exploatări Miniere Aninoasa, în 16 săli de clase improvizate. Cei 350 de copii din clasele I-VIII nu au alternativă deoarece şcoala lor a intrat în reparaţii capitale prin programul de reabilitare al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Primarul oraşului, Ilie Botgros, spune că nu a găsit altă soluţie pentru perioada în care unitatea de învăţământ din Aninoasa se află în renovare decât fosta clădire administrativă, care a fost amenajată, astfel încât, pentru şase luni, să corespundă organizării unui învăţământ cu bani puţini.

„Şcoala Generală «Sfânta Varvara» este într-un program de reabilitare derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a demarat pe 15 iunie şi are termen de finalitate 10 februarie 2008. Pentru şase luni, singura locaţie unde puteam organiza învăţământul cu bani puţini a fost sediul administrativ al fostei mine Aninoasa. Nu exista altă soluţie“, a declarat Botgros.

Primarul susţine că lucrările de amenajare a celor 16 săli de clasă din incinta fostei mine au costat 25.000 de lei şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru activitatea care va avea loc aici, dat fiind faptul că inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică nu au avizat locaţia.

La Aninoasa există şi consilieri care au considerat că elevii se vor afla în pericol în primele şase luni de şcoală, dat fiind faptul că în incinta fostei mine mai sunt locuri ce ar prezenta un real pericol. „Există puţuri miniere neacoperite bine, în care pot cădea elevii. Dacă vreun copil cade într-o asemenea gaură, nimeni nu-l mai găseşte. Pericolele sunt extrem de multe în curtea fostei mine, unde ar învăţa copiii. Este şi un turn imens de pe care se desprind cărămizi. Eu nu-mi pot asuma responsabilitatea pentru siguranţa copiilor“, a declarat consilierul local Maria Budacu.

Pentru reabilitarea şcolii Generale „Sfânta Varvara“ din Aninoasa, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat 900.000 de lei, iar de la bugetul local suma a fost completată cu încă 170.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru realizarea branşamentelor la utilităţi şi amenajarea curţii unităţii de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS