19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectoarea Grădiniţei nr. 50, ţinută în braţe de ISJ

Directoarea Grădiniţei nr. 50, ţinută în braţe de ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj s-a dovedit foarte îngăduitor cu directoarea de la Grădiniţa nr. 50 „Sfânta Luciana“ din Craiova. Directoarea, Doina Voinea, a reuşit în această vară performanţa de a înscrie la grupa mică 62 de copii pe doar 20 de locuri, pe motiv că toţi ar fi venit cu pile, apoi a dat afară jumătate dintre ei, după ce perioada de înscriere se terminase.

„Să vedem dacă sunt necesare sancţiuni“

Părinţii a 30 de copii s-au trezit acum că nu mai au unde să-şi ducă micuţii, toate grădiniţele având locurile ocupate.

În loc să ia măsuri împotriva directoarei Doina Voinea, conducerea ISJ Dolj a venit cu explicaţii puerile despre motivele care ar fi putut să o determine pe aceasta să procedeze astfel. „Am fost la grădiniţă, am văzut despre ce este vorba şi am aflat că, deşi au fost multe cereri aprobate, acestea nu erau confirmate de părinţi. Luni, directoarea va organiza o întâlnire cu părinţii, va vedea câţi copii vor veni şi se va mai face o grupă dacă va fi nevoie. Dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta pentru că unii părinţi şi-au luat copiii şi au plecat cu ei în străinătate“, a declarat prof. Alexandru Gâdăr, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj.

Gâdăr a mai spus că directoarea nu a fost sancţionată până acum, Inspectoratul urmând să facă o anchetă temeinică pentru a vedea dacă sunt necesare sancţiuni. „Rămâne să cercetăm, să vedem clar despre ce este vorba şi dacă sunt necesare sancţiuni“, a mai spus Gâdăr, deşi în luna august ISJ Dolj nu a avut nevoie de alt motiv decât expirarea detaşării pentru a se debarasa de 23 de directori de şcoli numiţi cu delegaţie, care s-a „nimerit“ să fie de la alte partide decât PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII