20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVrei să arunc sângele copiilor la chiuvetă?

Vrei să arunc sângele copiilor la chiuvetă?


Medicul-şef al unei clinici din Drobeta Turnu Severin, supărat că o familie a întârziat 15 minute la analize, i-a dat afară pe oameni din cabinet, făcând un scandal monstru.

Scandalul a început ieri, în jurul orei 9.45, şi a ţinut până în jurul prânzului, timp în care o familie cu trei copii mici a fost ţinută pe holurile clinicii. Familia Vătui, din Drobeta Turnu Severin, avea programare pentru recoltarea de probe de la cei trei copii ai lor, analize ce fac parte din programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Oamenii au întârziat 15 minute, venind dintr-un cartier mărginaş al Severinului, dar, când au ajuns, în loc să aibă parte de bunăvoinţă şi înţelegere, medicul Victoria Nistor a avut o ieşire nervoasă şi s-a luat la ceartă cu pacienţii, cu toate că serviciile pe care ar fi trebuit să le presteze sunt plătite din bani publici şi subvenţionate de Guvernul României. „Am întârziat 10 – 15 minute şi am intrat în clinică având în mână biletul de programare. I-am spus doamnei doctor că îmi pare rău şi o rog frumos să facă analizele copiilor. Doctoriţa a început să ţipe la mine şi mi-a spus: «Eu, dacă mă duc la Paris, plec la fix, nu întârzii niciodată». Atunci am ridicat şi eu tonul, dar doamna doctor a ridicat mâna la mine şi mi-a spus că mă bate“, a declarat Claudiu Dragoş Vătuiu, tatăl celor trei micuţi.

Speriată de ce se întâmpla, mama copiilor a început să se roage de medici să le facă analizele celor trei micuţi, iar una dintre asistente s-a îndurat şi a luat doi dintre ei la ea în cabinet. În timp ce asistenta lua sânge de la un copil, doctoriţa a intrat în cabinet şi a continuat scandalul. „Doamna doctor a început să ţipe: «Eu ce sunt aici, cârpă? Să-i scoţi afară imediat! Nu vor face nici o analiză aici». Soţul meu a luat telefonul şi a sunat peste tot, chiar şi la 112, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. A venit doctoriţa Victoria Nistor la mine şi mi-a spus: «Vrei să le fac analizele şi să arunc sângele copiilor la chiuvetă? Linişteşte-ţi soţul, că aşa fac dacă nu încetează!». Nu îmi venea să cred ce poate să scoată un medic din gură. Oare aşa face, de fapt, cu analizele şi ne minte că suntem sănătoşi! Numai un om care a făcut asta poate gândi aşa“, a declarat Mădălina Angi Vătuiu.

Scandalul a fost confirmat indirect şi de asistentă. „Aşa este, familia Vătuiu a întârziat, a fost un schimb de replici şi eu am încercat să fac analizele la doi dintre cei trei copii. Nu ştiu cum s-au certat, dar domnul Vătuiu să ştiţi că ţipa mai tare decât doamna doctor, iar cu sângele aruncat la chiuvetă s-a glumit“, a declarat asistenta Alina Drăghici.

Copiii nu au fost primiţi la analize decât după ce la faţa locului au venit ziariştii şi atunci dr. Victoria Nistor şi-a schimbat atitudinea. „Eu acum pe loc le fac analizele, dar domnul s-a certat mai mult cu mine decât să ne lase să ne facem treaba. Este adevărat că eu i-am spus că, dacă vreau, îi arunc analizele din eprubete la chiuvetă, dar nu făceam asta“, s-a scuzat medicul-şef al clinicii, Victoria Nistor.

Părinţii celor trei copii sunt hotărâţi să acţioneze clinica şi pe medic în judecată, motiv pentru care au apelat la firma care păzeşte unitatea să le pună la dispoziţie înregistrările video, însă… acestea nu există. „Au şters înregistrările. Sunt camere peste tot, care se mişcă după om. Cum să nu ne filmeze când pe monitoare ne vedem? Mergem şi aşa la judecată“, a declarat Claudiu Dragoş Vătuiu.

Autoritatea de Sănătate Publică va deschide o anchetă cu privire la cele întâmplate, iar dacă va fi găsită vinovată, doctoriţa riscă să nu mai profeseze niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII